L’AJUNTAMENT D’ONDARA RECEPCIONA LES OBRES DE L’ESPAI JOVE

  • L’Ajuntament preveu obrir l’edifici en el termini aproximat d’un mes
  • Les pròxima obertura de l’Espai Jove obrirà un ventall d’oportunitats i noves propostes per a la joventut d’Ondara

Ondara, 14.10.21. L’Ajuntament d’Ondara va recepcionar ahir 13 d’octubre les obres d’habilitació de l’edifici municipal Espai Jove. Tal com havia sigut aprovat per la Junta de Govern, s’havia donat eixe termini a l’empresa contractista per a recepcionar les obres, i l’Ajuntament d’Ondara va accedir ahir a l’immoble per a realitzar una inspecció tècnica de l’obra. En la visita a l’Espai Jove va participar l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i membres de la corporació, així com tècnics municipals i la direcció facultativa i tècnica de l’obra.

L’Ajuntament d’Ondara ja ha rebut l’obra, si bé encara faltaran algunes setmanes perquè l’Espai Jove puga obrir les seues portes al públic, atès que falta instal·lar les telecomunicacions i muntar el mobiliari i equipament interior. José Ramiro ha avançat que la intenció municipal és que l’Espai Jove òbriga al públic en el termini aproximat d’un mes (el pròxim mes de novembre), el que “obrirà un ventall d’oportunitats i noves propostes per a la joventut d’Ondara”.

Cal recordar que la Junta de Govern Local havia aprovat recentment reconèixer i abonar al contractista comercial les obres realment realitzades i no previstes en el projecte inicial del contracte d’obres d’habilitació de l’edifici municipal Espai Jove per import de 63.244,29 euros (IVA inclòs), i procedir a la recepció de les obres per l’empresa Víctor Tormo, S.L. (contractista de les obres de l’Espai Jove) amb la subscripció de la corresponent acta el dia 13 d’octubre en l’Espai Jove. La Junta de Govern va acordar abonar la modificació del projecte de l’Espai Jove segons el que ha determinat la direcció facultativa de l’obra, però no la quantitat de 230.509,29 euros que havia al·legat l’empresa contractista com a valoració de les obres executades no previstes en el projecte inicial. José Ramiro va asseverar respecte d’això que l’Ajuntament d’Ondara no pagarà ni un euro més d’allò que s’ha previst per la Direcció Facultativa per les obres de l’Espai Jove.

Quant a l’edifici de l’Espai Jove, ja està completament acabat a falta de dotar-lo de mobles i equipament, i de realitzar la instal·lació de telecomunicacions. La seua obertura, prevista per al pròxim mes novembre, suposarà un punt d’inflexió en les polítiques de joventut que es duen a terme a Ondara, oferint noves oportunitats perquè les persones joves puguen gaudir de tota l’oferta que s’està planificant des de l’àrea de Joventut.

L’Espai Jove consta de 3 plantes més la zona de terrassa, amb un total de 790 m2; és un edifici polivalent que s’adaptarà a les necessitats dels joves, accessible, integrat en l’entorn, i en el que hi haurà informació, oci i formació. El nucli de l’immoble acull les zones d’escales, ascensor i lavabos, i vertebra tot l’edifici, amb les seues tres plantes que donen a l’exterior (tot l’edifici és completament accessible, amb ascensor i lavabos per a minusvàlids). La planta baixa compta amb zona de vestíbul, informació, i despatxos, entre altres dependències. La primera planta es dedicarà a l’oci; serà una planta diàfana amb diversos elements per al joc, l’animació i l’oci dels jjoves. La segona planta es dedicarà a la formació, amb aula, ordinadors, zona diàfana per a la realització de classes i activitats. També s’adequarà la zona de terrassa per a poder disposar d’ella per a possibles activitats. El nucli que connecta les diferents altures permetrà així mateix bloquejar plantes, per a poder ser utilitzades de forma independent.

Destaca la importància de l’eficiència energètica en l’edifici; amb finestres en què s’han col·locat lamel·les orientables per a aprofitar la llum solar, i finestres obertes per tot l’immoble, l’orientació de les quals permetrà la creació de corrents d’aire per a prescindir de l’aire condicionat (en la mesura que siga possible). Respecte a la imatge exterior de l’Espai Jove, totes les obertures exteriors s’han realitzat en diferents tonalitats verds per a integrar visualment l’edifici en l’entorn en què s’ubica (vistes a Segària, l’Assut…) sent una transició de l’espai verd exterior a l’interior de l’immoble. També l’interior de l’immoble s’ha pintat en verd. L’Espai jove compta així mateix amb aïllament acústic.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.