ONDARA APROVA PER UNANIMITAT EL REGLAMENT MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA I L’AJUDA ECONÒMICA FAMILIAR PER A DESPESES UNIDES A LA VIVENDA

La moció del Comitè d’Empresa de Marina Salut sobre la compra d’accions de Ribera Salut va eixir avant amb el vot en contra de l’oposició (PP i Ciutadans)

Ondara, 01.10.21. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 30 de setembre la sessió plenària ordinària del mes; la primera sessió des de l’inici de la pandèmia amb una certa normalitat, atès que tots els regidors i regidores van posar assentar-se en el seu lloc habitual, i a més el ple va estar obert al públic, amb aforament limitat.

En el ple va destacar l’aprovació, per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans), de diversos punts de l’orde del dia. Es van aprovar per unanimitat les bases per a la convocatòria de l’ajuda econòmica familiar per a despeses unides a la vivenda, dirigida a persones amb baix nivell de renda. L’import de l’ajuda serà de 100 euros per a cada unitat familiar. També es va aprovar per unanimitat el Reglament Municipal de Participació Ciutadana d’Ondara, que segons va indicar el Regidor de l’àrea Miguel Gomis, pretén formalitzar una nova modalitat de presa de decisions basada en la participació dels veïns i veïnes d’Ondara, arreplegar el seu dret a la participació plena i en condicions igualitàries, així com potenciar un teixit associatiu ric, plural i dinàmic. Destaca en aquest punt la participació per mitjà d’un butlletí informatiu municipal. D’altra banda, es va aprovar per unanimitat la moció presentada per tots els grups per a donar suport a la declaració del 25 d’octubre com a Dia del Comerç Local. I també per unanimitat va eixir avant la modificació del Pla Institucional de Comunicació (2017) per a actualitzar-ho.

La moció del Comitè d’Empresa de Marina Salut sobre la compra d’accions de Marina Salut S.A per part de Ribera Salut S. A. va ser aprovada amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i en contra de l’oposició, PP i Ciutadans. La moció presentada al ple de l’Ajuntament d’Ondara acordava el següent: Demanar al Govern de la Generalitat Valenciana que no autoritze la compra per part de Ribera Salut de les accions corresponents a DKV, en compliment de la Llei 10/2014, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, així com que sancione amb les mesures establides la no-comunicació a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la transacció accionarial; mitjançant la impugnació de la dita compra en via judicial i sol·licitant a l’òrgan judicial competent les mesures cautelars pertinents perquè no desplegue cap efecte immediat el procés de compravenda d’accions pretès per “Ribera Salut, S.A.”; que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública exigisca a la concessionària el compliment íntegre de les clàusules administratives i tècniques, perquè duga a terme les inversions descrites en elles; així com garantisca la prestació dels serveis com en qualsevol altra àrea de la sanitat pública; posant en marxa, així mateix, els procediments sancionadors convenients pels constants incompliments dels termes de la concessió sanitària a la Marina Alta; que el Govern de la Generalitat Valenciana pose en marxa ja el procés de reversió del departament de salut de Dénia iniciant els tràmits, comunicacions i normes perquè arribat el moment es complisquen els estàndards de seguretat jurídica, eficàcia i legalitat, duent a terme de manera efectiva la integració del dit departament en el sistema públic de salut valencià; sol·licitar als grups polítics a les Corts Valencianes que es pronuncien sobre la finalització de la concessió sanitària a la Marina Alta al compliment del seu termini, i al voltant de la no aprovació de cap pròrroga de la mateixa; i que es trasllade dels acords als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes.

La moció va ser defesa per l’Alcalde, José Ramiro, el qual va recalcar la importància que tota la Marina Alta “estiga en contra de que una empresa vaja a guanyar diners amb la salut en la comarca”. El portaveu del PP, Àlex Hernández, va indicar que no estaven “en contra de la reversió de la sanitat en la comarca, però sí en contra de la moció perquè està mal plantejada”. Va assegurar que el PP vol “una sanitat pública de qualitat, independentment del tipus de gestió”. “El que volem és tindre la millor atenció: la sanitat pública és millor, però no sabem amb quina gestió”, va dir. Per al PP, amb la moció presentada al ple “es pretén que el Govern de la Generalitat no autoritze la compra de les accions, i això no es pot demanar, perquè segons el dictamen de la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència), està avalada l’operació de compra d’accions, i la resolució de la CNMC ratifica que la Conselleria no és competent per a comprar eixes accions”. A més, respecte al segon punt dels acords (l’exigència de compliment de les inversions), Hernández va justificar que segons una auditoria de la pròpia Conselleria, aquesta “empresa hi ha invertit el 120 %”, havent complit allò que s’ha acordat en la concessió, per la qual cosa “no se li pot exigir que es complisca, quan ja s’ha complit”. A més, tal com va afirmar Hernández, el dilluns en les Corts Valencianes, PSPV, Compromís i Podem van presentar una proposta per a la reversió de la sanitat en la comarca però quan finalitze la concessió, en 2024, i com en 2023 hi ha eleccions, des del PP consideren que aquesta moció és “electoralista”. Des de Ciutadans, Joan Costa es va sumar als arguments del PP per a votar en contra.

L’Alcalde, José Ramiro, va dir que quedava clar que l’Equip de Govern “vol una sanitat pública de qualitat i de gestió directa”, i a l’oposició “li dóna igual que siga directa o que una empresa vullga guanyar diners amb la nostra salut”. “Nosaltres volem una gestió directa, 100% pública, i a vosaltres vos dóna igual qui gestione la nostra sanitat; com un concertat en educació; i eixos són els vostres ideals com partit neoliberal”, va asseverar Ramiro.

En el ple també va ser aprovada, amb el vot en contra de Ciutadans, una modificació de crèdits. La Proposta d’Iniciació de concessió Honors i Distincions a Personal de la Policia Local d’Ondara es va aprovar amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, l’abstenció del PP i el vot en contra de Ciutadans.

Publicado en Actualitat, Política.