ÈXIT DE LA VISITA “RIURAUS, ARA I ADÈS” A LA RUTA DELS RIURAUS D’ONDARA

Ondara 20.09.21. Ahir diumenge 19 de setembre va tindre lloc la visita “Riuraus, ara i adès” a alguns dels Riuraus d’Ondara que estan integrats en la “Ruta dels Riuraus”. Una activitat organitzada per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Raquel López, que va estar guiada per Maria Roselló, d’Endèmica (guia i intèrpret ambiental).

La visita va ser tot un èxit de participació, ja que es van cobrir les 30 places disponibles. Les persones participants van expressar la seua satisfacció per l’activitat; i de fet, des de la Regidoria de Patrimoni s’ha anunciat que pròximament es realitzarà una nova visita per a contemplar altres riuraus que també formen part de la ruta d’Ondara.

En concret, en la visita realitzada aquest diumenge, “Riuraus, ara i adès”, es van visitar la Casa Riurau Estarca, i la Casa Riurau Iñareta. L’eixida es va realitzar des del Prado, i va recórrer uns 5kms per camins de partides rurals d’Ondara, i al mateix temps que se n’anaven descobrint riuraus, es va aprofitar per a anar donant detalls sobre espècies de plantes endèmiques. Una ruta que va ser molt interessant per a les persones assistents.

Cal destacar que la Ruta dels Riuraus d’Ondara està publicada en Wikiloc, el portal de referència de les principals rutes senderistes i ciclistes. Ondara, que forma part de l’Associació Ruta dels Riuraus de la Marina Alta, compta amb una ruta completament detallada, que permet als senderistes i ciclistes recórrer alguns dels Riuraus que existeixen dins del terme municipal. Es tracta d’una ruta circular, amb eixida i arribada des del Prado d’Ondara, amb 13,4 quilòmetres. Tenint en compte que tots els riuraus són propietat privada, s’han seleccionat aquells que es poden observar des del camí. Així, dels 19 riuraus catalogats a Ondara, es poden veure 10 a la ruta de Wikiloc. A la Ruta dels Riuraus d’Ondara es poden apreciar, entre altres edificacions, el Riurau Soler I, Casa Pepa, Casa dels Nispros o de Ferrando, Casa Tràpula, Casa Carrió, Casa Riurau Estarca, Vil·la Casa Riurau Maria Luisa, Casa Riurau Iñareta, o Riurau Beniarbeig.

https://es.wikiloc.com/rutas-cicloturismo/ruta-dels-riuraus-dondara-13189128

Publicado en Actualitat, Ajuntament.