ONDARA HA GAUDIT DE LES SEUES FESTES PATRONALS EN HONOR A LA SOLEDAT DOS ANYS DESPRÉS DE LES ÚLTIMES

Diumenge, per primera vegada, la Mare de Déu de la Soledat es va traslladar a la Plaça de Bous per a l’emotiu acte de l’Ofrena

Ondara, 14.09.21. Aquest diumenge passat, amb un magnífic espectacle pirotècnic que es va poder contemplar en tot el poble, van culminar els festejos patronals en honor a Mare de Déu de la Soledat 2020-21. Han passat més de dos anys des de la celebració de les últimes festes patronals (en juliol de 2019), després que l’any passat no es pogueren celebrar els festejos degut a la pandèmia. En aquest 2021, els ondarencs i ondarenques han pogut tornar a gaudir dels actes en honor a la seua patrona, que s’han celebrat amb moltes ganes i molt fervor; complint, això sí, amb totes les mesures que marca la normativa anti-covid. Unes festes organitzades per la Comissió de Festes de la Soledat 2020-21, en unes dates atípiques (setembre en compte de juliol) i que han suposat el retard de l’edat de la Cort d’Honor als 19 anys (en compte de 18) i de la Cort Infantil a 7 anys (en compte de 6). Els actes s’han adaptat i centralitzat a la plaça de bous, amb reserva d’entrades, control d’accés i reducció d’aforament. Els festejos han sigut organitzats per la Comissió de Festes de la Soledat 2020-21, amb el protagonisme de les Corts d’Honor Major i Infantil; l’Associació Mare de Déu de la Soledat i la Parròquia Santa Anna, representada pel seu rector Joaquin Silvestre.

La principal novetat de les Festes Patronals es va viure el diumenge 12 de setembre, Dia de l’Ofrena, quan la Mare de Déu de la Soledat es va traslladar per primera vegada per a aquest emotiu acte a la Plaça de Bous, on va tenir lloc l’ofrena floral, en la que van participar associacions i col·lectius d’Ondara, i públic en general. Ondara va poder gaudir així d’aquest acte dins de la plaça de Bous; emplaçament que, a més de permetre les mesures de seguretat, va aconseguir un espectacular lluïment de l’Ofrena floral a la patrona. A continuació es va oficiar la missa a la Plaça de Bous. Prèviament, en el trasllat de la imatge de la Mare de Déu, es va parar a la plaça del Convent perquè des de la Residència Verge de la Soledat es poguera realitzar la seua ofrena floral. En l’acte de l’ofrena van estar presents José Ramiro, Alcalde d’Ondara; Miguel Gomis, Regidor de Festes i Tradicions, i Joaquín Silvestre, rector d’Ondara. Les festes de la Soledat han comptat per a la seua celebració amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara.

El divendres a la nit va tindre lloc l’altre acte emblemàtic de les Festes de la Soledat que s’ha celebrat en la Plaça de Bous: la Coronació de les Regines 2020-2021. La Regina Major 2021 és Alicia Teresa Ruiz Álvarez; i la Cort d’Honor està integrada per Ana García Poquet (1ª Dama), Àngela Quinto Fornés (2ª Dama), Marc Estellés Monago, Javier Mohedano Gómez, Aitana Valero Pous, Anna Oliver Puigcerver, Ailén Pèrez Soldevila, Luismi Parra Valle i Carolina Costa Escura. La Regina Infantil 2021 és Nayara García Martínez i la Cort d’Honor Infantil 2021 la integren Clara Perles Miñana i Pedro Luis Ferrando Tineo. Els Festers d’Honor 2021 són Dora Martí Cabrera i Berto Salort Morell. La Comissió Soledat 2021 la formen Esperanza Monago Granados, Carlos Estellés López, Inés Tineo Cadena, Pedro Luis Ferrando Bolufer, Inma Valle Márquez, Miguel Parra Ardoy, Isabel Pous Obon, Jaume Valero Escortell, Magda Miñana Garrido, Pere Perles Toro, Mª Rosario Poquet Ramiro, Rafael Beteta Bermúdez, Patricia Martínez Vidal i Francisco José García Esteban.

Fotos Gaspar
Fotos Gaspar
Fotos Gaspar

Cal destacar que per primera vegada, la Coronació va estar amenitzada com a novetat per música en directe a càrrec de la Universal Chamber Orchestra, que va interpretar magnífiques i reconegudes bandes sonores de cine (Cinema Paradiso, Piratas Del Caribe, Juego De Tronos, Brave Crepúsculo, Alicia en El País, Avatar , Leyendas De Pasión, El Piano Avengers, Regreso Al Futuro…). Posteriorment va actuar el grup Pupil·les.

La Coronació va comptar amb la participació de les Regines de 2019, Marta Femenia Mud i la xiqueta Naiara Moll Cabrera, les quals van cedir el testimoni a les Regines de 2021.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va agrair en el seu discurs de l’acte de Coronació el seu esforç a la Comissió i a les Corts d’Honor Soledat 2020-2021, que “han treballat moltíssim per a poder oferir una programació plena d’estima i cura”, adaptada a les circumstàncies; i va fer una menció especial a l’acte que ha unit al poble d’Ondara amb la seua patrona, en la plaça de bous, destacant que, entre els principals identificatius del poble d’Ondara, està «la nostra manera de viure col·lectivament, la nostra plaça de bous i la nostra patrona»; que s’han aconseguit unir en un mateix esdeveniment (l’Ofrena d’enguany) a la plaça de bous, amb la imatge de la Soledat. L’Alcalde també va avançar que “ja tenim Cort d’Honor i Comissió de festes per al 2022, sense haver acabat unes festes, ja estan en marxa les altres”.

Enguany no es va poder realitzar per seguretat la processó religiosa ni les populars carrosses pels carrers. Sí que es van oferir altres actes molt vistosos i que van agradar molt, com el musical infantil de Peter Pan en l’auditori i la revetla en la plaça de bous amb l’espectacle Musical Top Talent.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.