Avui comencen a funcionar les pilones automàtiques retràctils al casc històric d’Ondara

Serà a partir de les 14h i en l’horari ja establit.


Ondara, 25-08-2021. La Regidoria de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Francesc Giner, recorda que avui ja començaran a funcionar les pilones automàtiques retràctils al casc històric d’Ondara. Serà a partir de les 14h.

Les pilones automàtiques retràctils s’han instal·lat per a poder regular el trànsit en la zona del casc històric d’Ondara; concretament, s’han instal·lat a l’entrada dels carrers Escorxador i Roser (en aquest cas, en la zona després de l’encreuament amb C/Stma. Trinitat direcció C/Major). La Regidoria de Mobilitat Urbana ha indicat que la limitació de l’accés va dirigida a tot tipus de vehicles a motor, inclosos els ciclomotors. Les persones residents podran accedir 24 hores al dia, 365 dies a l’any, amb un comandament per a accedir amb el seu vehicle. Les pilones estaran habilitades perquè s’abaixen automàticament en cas de pas de vehicles d’emergències. La circulació de vehicles seguirà oberta amb normalitat durant l’horari comercial, perquè s’ha establit un horari de conversió en zona de vianants mitjançant un sistema per a afavorir la rotació de l’aparcament i circulació en horari laboral (que s’estableix de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores, de dilluns a divendres i dissabte de 9 a 14 hores) amb una fòrmula perquè els residents puguen accedir i aparcar amb els seus vehicles en qualsevol moment del dia, gràcies als comandaments per a abaixar els pilars. Al mateix temps, es reservarà un horari en què únicament podran passar i aparcar amb vehicle les persones que residisquen en la zona, sent l’horari exclusiu per a residents de 14 a 16 hores, i de 20 a 9 hores de dilluns a divendres; el dissabte des de les 14 hores i el diumenge tot el dia. Amb la posada en marxa de les pilones automàtiques a partir de l’horari establert (des del 25 d’agost a les 14 hores), el trànsit de vehicles per la zona quedarà sols d’accés a les persones residents dels carrers que vagen a accedir als seus domicilis. Cal recordar, respecte a la semipeatonalització del casc històric d’Ondara, que les veïnes i veïns que tinguen en propietat o en règim de lloguer el seu habitatge en l’àrea del casc històric que serà semipeatonal, poden encara anar a l’Ajuntament d’Ondara per a arreplegar els comandaments a distància. Poden arreplegar els comandaments (1 comandament per domicili de la zona amb vehicle acreditat) les persones que residisquen als següents carrers: C/Escorxador, Plaça Picornell, C/ Major, C/ Ferrers, C/St. Vicent, Placeta de Les Escoles, Plaça Major, C/St. Antoni, C/ Lluís Santonja, C/ St. Joan, C/ Església, Plaça del Convent, Baixada de la Puríssima, C/Roser (mig tram) i C/ St Josep, C/Bonaire i C/Trinquet. Aquells domicilis on tinguen més d’un vehicle, el cost de més comandaments anirà a càrrec dels i les sol·licitants, si ho demanen, després de revisar-se la seua petició. El cost per cada comandament addicional serà de 33 euros.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.