ONDARA VIURÀ DEL 9 AL 13 DE SETEMBRE UNES FESTES PATRONALS EN HONOR A LA SOLEDAT AMB FERVOR DINS DE LA NORMATIVA

Els actes se celebraran a l’interior de la Plaça de Bous amb reserva d’entrada prèvia per a més seguretat

Aquest dissabte 28 d’agost s’ha celebrat el primer dels actes: la presentació de les Regines i les seues Corts d’Honor

Ondara, 30.08.21. Ondara viurà del 9 al 13 de setembre les seues Festes Patronals en Honor a la Soledat 2020-21, després que l’any passat no es pogueren celebrar els festejos degut a la pandèmia. Enguany 2021, Ondara sí que tindrà festes patronals, si bé seran atípiques, tant en dates (se celebraven a principis de juliol, però enguany la data s’ha traslladat per prudència, de manera excepcional, al mes de setembre, confiant en una millor situació sanitària); com en organització (la Comissió de Festes de la Soledat 2020, en no poder realitzar les festes en la seua anualitat, s’ha prolongat durant dos anys, retardant així també l’edat de la Cort d’Honor als 19 anys (en compte de 18) i de la Cort Infantil a 7 anys (en compte de 6); una mesura es durà a terme d’ara endavant en tots els festejos patronals d’Ondara); i també quant a l’adaptació dels actes perquè la gent puga gaudir-los d’una manera segura, centralitzant els principals actes a la plaça de bous, amb reserva d’entrades, control d’accés i reducció d’aforament.

Dissabte passat 28 d’agost, es va celebrar el primer dels actes: la presentació de les Regines i les seues Corts d’Honor a la Plaça de Bous. Va ser un acte senzill però il·lusionant, ja que feia més d’un any que s’esperava aquest dia. La presentació va estar ambientada en “Alicia en el País de las Maravillas”. En l’acte van estar presents José Ramiro, Alcalde d’Ondara; Miguel Gomis, Regidor de Festes i Tradicions, i Joaquín Silvestre, rector d’Ondara.

Els festejos han sigut organitzats per la Comissió de Festes de la Soledat 2020-21, amb el protagonisme de les Corts d’Honor Major i Infantil; l’Associació Mare de Déu de la Soledat i la Parròquia Santa Anna, representada pel seu rector Joaquín Silvestre. Les festes de la Soledat compten per a la seua celebració amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Miguel Gomis; qui, junt amb l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, han volgut agrair la iniciativa de la Comissió en l’organització dels festejos patronals; i animar a la ciutadania a participar en els actes programats, seguint sempre les mesures i protocols que s’establisquen per a poder gaudir d’unes festes segures.

Quant als protagonistes de les Festes de la Soledat 2021, la Regina Major 2021 és Alícia Teresa Ruiz Álvarez; i la Cort d’Honor està integrada per Ana García Poquet (1ª Dama), Ángela Quinto Fornés (2ª Dama), Marc Estellés Monago, Javier Mohedano Gómez, Aitana Valero Pous, Anna Oliver Puigcerver, Ailén Pèrez Soldevila, Luismi Parra Valle i Carolina Costa Escura. La Regina Infantil 2021 és Nayara García Martínez i la Cort d’Honor Infantil 2021 la integren Clara Perles Miñana i Pedro Luis Ferrando Tineo.

Els Festers d’Honor 2021 són Dora Martí Cabrera i Berto Salort Morell. La Comissió Soledad 2021 la formen Esperanza Monago Granados, Carlos Estellés López, Inés Tineo Cadena, Pedro Luis Ferrando Bolufer, Inma Valle Márquez, Miguel Parra Ardoy, Isabel Pous Obon, Jaume Valero Escortell, Magda Miñana Garrido, Pere Perles Toro, Mª Rosario Poquet Ramiro, Rafael Beteta Bermúdez, Patricia Martínez Vidal i Francisco José García Esteban.

El programa de Festes de la Soledad 2021 comptarà amb els actes tradicionals de la Coronació (el divendres 10 de setembre, amenitzat per la Universal Chamber Orchestra i amb la posterior actuació de Pupil·les) i l’Ofrena (diumenge 12 de setembre); ambdós actes es realitzaran en la Plaça de Bous i caldrà reservar prèviament l’entrada en www.agendaondara.es o en la Casa de Cultura. Enguany no es realitzarà per seguretat la processó religiosa ni les populars carrosses pels carrers. Sí que s’oferiran altres actes com el musical infantil de Peter Pan en l’auditori i la revetla en la plaça de bous amb l’espectacle Musical Top Talent (per a ambdós esdeveniments del dissabte s’haurà de reservar prèviament l’entrada). A més, el dijous 9 de setembre, després de l’encesa de l’enllumenat, hi haurà un espectacle musical de Marina Boleros a la plaça major; i el diumenge al matí, parc infantil a la plaça del centre social. Les Festes Patronals comptaran així mateix amb les tradicionals misses d’aquestes dates assenyalades en honor a la Soledat.

PROGRAMA FESTES SOLEDAT 2020- 21

DIJOUS, 9 DE SETEMBRE

22:00 h. CONCENTRACIÓ de la Comissió de Festes 2020/21, Regines, Corts d´honor, Acompanyants, Sr. Retor i Autoritats al M. I. Ajuntament per a procedir a l´encesa de l´enllumenat, donant així inici a les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat.

22:30 h. ESPECTACLE MUSICAL a càrrec de MARINA BOLEROS a la Plaça Major. Durant l´espectacle es repartirà un refrigeri als assistents, amb la col·laboració de Bodegas Aguilar i Bodegas Leopoldo.

DIVENDRES, 10 DE SETEMBRE

12:00 h. VOLTEIG GENERAL de totes les campanes de la vila anunciant “L´Àngelus”. DISPAR de 21 salves en honor a la Nostra Patrona.

CONCENTRACIÓ de la Comissió, Regines, Corts, Acompanyants al Convent de la Mare de Déu de la Soledat per a posteriorment acudir al Cementeri Parroquial per a oferir una corona de llorer en memòria de tots els difunts d´Ondara, acompanyats per la Dolçaina i tabalet.

19:00 h. ARREPLEGADA de les Regines, les seues Corts d´honor i Acompanyants per la Xaranga l´Atril d´Ondara.

21:30 h. RECEPCIÓ del Sr. Retor, Autoritats, Comissió de Festes, Regines, Corts d´Honor i Acompanyants 2020/21, Regina i Dames d´Honor 2019, Regines de Festes i Autoritats de la Comarca, Associacions i altres convidats a l´Ajuntament.

23:00 h. ACTE DE CORONACIÓ de les Regines ma#jor e infantil Soledat 2020/21, acompanyades de les seu#es Corts d´Honor i Acompanyants a la Plaça de Bous, amb la participació de la Regina i Dames d´honor 2019 i l´assistència del Sr. Retor, Autoritats, Regines de la comarca, convidats ipoble en general. L´acte de coronació estarà amenitzat per la UNIVERSAL CHAMBER ORCHESTRA. A continuació, actuació del grup musical PUPIL·LES.

DISSABTE, 11 DE SETEMBRE

08:00 h. “DESPERTÀ” amb dispar de tronadors acom#panyats per la Dolçaina i tabalet.

SANTA MISSA DE L´AURORA al Convent de la Mare de Déu de la Soledat.

10:30 h. ARREPLEGADA de les Regines, Corts d´Ho#nor, Acompanyants, Festers i Autoritats a càrrec de la Xaranga l´Atril.

12:00 h. SANTA MISSA en HONOR A LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS a l´Església Parroquial de Santa Ana cantada pel “CORO PARROQUIAL”. Al finalitzar es farà el lliurament dels premis als xiquets de catequesis guanyadors del “VIII CONCURS DE DIBUIX MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”. Posteriorment, visita a la Residència “MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”, per oferir un obsequi als nostres majors, acompanyats per la Xaranga l´Atril.

19:00 h. MUSICAL infantil de PETER PAN “Nunca Jamás, El rescate de Campanilla” a l´auditori d’Ondara Tenor Valerià Gil.

23:30 h. REVETLA a la Plaça de Bous amb l’espectacle MUSICAL TOP TALENT.

DIUMENGE, 12 DE SETEMBRE

08:00 h. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES I “DESPERTÀ” amb dispar de tronadors acompanyats per la Dolçaina i tabalet.

09:00 h. SANTA MISSA DE L´AURORA al Convent de la Mare de Déu de la Soledat

11:00 h. PARC INFANTIL, oferit per la Regina infantil a la plaça del Centre Social.

18:00 h. ARREPLEGADA de les Regines, Corts d´Honor, Acompanyants, Festers i Autoritats per la Unió Musical d´Ondara.

19:00 h. OFRENA DE FLORS a la Nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat, amenitzada per la Unió Musical d´Ondara en la Plaça de Bous. Una vegada finalitzada l´ofrena, MISSA SOLEMNE PONTIFICAL EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, oficiada pel Excm. Sr. Bisbe auxiliar de València, cantada pel “CORO CAPELLA SANTÍSSIMA VERGE DE LA SOLEDAT”.

Ens acompanyarà el CAMPANAR MÒBIL de la Colla dels Campaners d’Ontinyent qui interpretarà de forma manual tots els tocs, vols i repics corresponents al Trasllat, Ofrena i Missa Major.

Posteriorment, una vegada finalitzada la Missa, ESPECTACULAR CASTELL DE FOCS D´ARTIFICI a càrrec de la pirotècnia “RICASA”. Donant així fi a les festes de la Mare de Déu de la Soledat 2020/21.

DILLUNS, 13 DE SETEMBRE

20:00 h. SANTA MISSA RÈQUIEM a la Capella del Cementeri Parroquial en sufragi de tots els difunts d´Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Associacions.