El 25 D’AGOST A LES 14 HORES S’ACTIVARAN ELS PILARS AUTOMÀTICS RETRÀCTILS DE L’ÀREA SEMIPEATONAL DEL CASC HISTÒRIC D’ONDARA

Els residents que tinguen en propietat o en règim de lloguer el seu habitatge en l’àrea del casc històric que serà semipeatonal, poden encara anar a l’Ajuntament d’Ondara per a arreplegar els comandaments a distància

Ondara, 20.08.21. Des de la Regidoria de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Francesc Giner, s’ha informat que el proper dimecres 25 d’agost a les 14 hores s’activaran els pilars automàtics retràctils que s’han instal·lat als carrers Roser i Escorxador per a fer el casc històric d’Ondara semipeatonal. Des d’ahir dijous ja romanen enceses amb les llums de posició per a indicar la seua ubicació; però no serà fins al dimecres dia 25 d’agost quan començaran a funcionar, alçant-se a les hores indicades.

Els pilars automàtics retràctils s’han instal·lat per a poder regular el trànsit en la zona del casc històric d’Ondara; concretament, s’han instal·lat a l’entrada dels carrers Escorxador i Roser (en aquest cas, en la zona després de l’encreuament amb C/Stma. Trinitat direcció C/Major). La Regidoria de Mobilitat Urbana ha indicat que la limitació de l’accés va dirigida a tot tipus de vehicles a motor, inclosos els ciclomotors.

Les persones residents podran accedir 24 hores al dia, 365 dies a l’any, amb un comandament per a accedir amb el seu vehicle. Els pilars estaran habilitats perquè s’abaixen automàticament en cas de pas de vehicles d’emergències. La circulació de vehicles seguirà oberta amb normalitat durant l’horari comercial, perquè s’ha establit un horari de conversió en zona de vianants mitjançant un sistema per a afavorir la rotació de l’aparcament i circulació en horari laboral (que s’estableix de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores, de dilluns a divendres i dissabte de 9 a 14 hores) amb una fórmula perquè els residents puguen accedir i aparcar amb els seus vehicles en qualsevol moment del dia, gràcies als comandaments per a abaixar els pilars. Al mateix temps, es reservarà un horari en què únicament podran passar i aparcar amb vehicle les persones que residisquen en la zona, sent l’horari exclusiu per a residents de 14 a 16 hores, i de 20 a 9 hores de dilluns a divendres; el dissabte des de les 14 hores i el diumenge tot el dia. Amb la posada en marxa dels pilars automàtics a partir de l’horari establert (des del 25 d’agost a les 14 hores), el trànsit de vehicles per la zona quedarà sols d’accés a les persones residents dels carrers que vagen a accedir als seus domicilis.

Cal recordar respecte a la semipeatonalització del casc històric d’Ondara, que les veïnes i veïns que tinguen en propietat o en règim de lloguer el seu habitatge en l’àrea del casc històric que serà semipeatonal, poden encara anar a l’Ajuntament d’Ondara per a arreplegar els comandaments a distància. Poden arreplegar els comandaments (1 comandament per domicili de la zona amb vehicle acreditat) les persones que residisquen als següents carrers: C/Escorxador, Plaça Picornell, C/ Major, C/ Ferrers, C/St. Vicent, Placeta de Les Escoles, Plaça Major, C/St. Antoni, C/ Lluís Santonja, C/ St. Joan, C/ Església, Plaça del Convent, Baixada de la Puríssima, C/Roser (mig tram) i C/ St Josep, C/Bonaire i C/Trinquet. Aquells domicilis on tinguen més d’un vehicle, el cost de més comandaments anirà a càrrec dels i les sol·licitants, si ho demanen, després de revisar-se la seua petició. El cost per cada comandament addicional serà de 33 euros.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.