ONDARA GAUDEIX D’UN SANT JAUME 2021 DIFERENT I ADAPTAT A LES MESURES I CONTROLS ESPECIALS PER LA PANDÈMIA

Ondara, 27.07.21. Divendres passat 23 de juliol va arrancar a Ondara un Sant Jaume atípic, amb els corresponents protocols, reduccions d’aforament i mesures de seguretat i higièniques per a evitar la propagació del covid. També amb una adaptació de la programació en compliment del toc de queda vigent a Ondara fins al 16 d’agost, d’1 a 6 hores. No obstant això, des de la Regidoria de Festes i Tradicions d’Ondara, dirigida per Miguel Gomis, s’ha fet un gran esforç per a oferir a les veïnes i veïns d’Ondara una programació molt digna, amb actes per a públic infantil i per a majors; concerts, música, espectacles i actes taurins, que ahir van tornat a la Plaça de Bous d’Ondara després de dos anys sense les tradicionals soltes de vaquetes i bous; amb una vesprada de desafiament entre las ramaderies La Paloma de Xaló i Els Coves de Pedreguer, que va fer gaudir als aficionats al món taurí. Ja a la nit, la Unió Musical d’Ondara va oferir un magnific concert al carrer Sant Jaume, que va delectar el públic.

Divendres 23 de juliol, va començar la programació amb el pregó de festes a càrrec de la Quintà 2021 «Els coronats» i la penjada del quadre de Sant Jaume, acompanyats per la batucada Ondarattack, i una orquestra.

Dissabte 24 de juliol, la vesprada va començar amb la partida de pilota professional al Trinquet Municipal. En l’acte, es va lliurar un merescut homenatge a un home d’Ondara sempre vinculat a la pilota, el marxador i jugador Vicent Pelegrí Nadal, «gallinero». El món de la pilota valenciana va retre homenatge a tota una institució d’aquest esport a Ondara i la Marina Alta. Vicent ‘el Gallinero’ va rebre la calor dels aficionats i de jugadors actuals i de les darreres dècades. El mateix Vicent i la seua família van agrair el detall a l’Ajuntament d’Ondara, que va estar representat per l’Alcalde, José Ramiro, i el Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis. L’homenatge es va realitzar amb motiu de la partida d’escala i corda del Trofeu Diputació que va enfrontar a Giner i Conillet vs. Genovés II i Santi (amb victòria de Giner i Conillet), emmarcada en el programa de Sant Jaume.

Dissabte a la vesprada, es va poder gaudir a la Plaça de Bous de l’espectacular concert de Seguridad Social, que va delectar el públic amb moltes cançons històriques (Chiquilla, Mediterràneo, Quiero tener tu presencia, Mi rumba tarumba…) El públic va gaudir d’allò més amb aquesta banda mítica i va corejar les seues cançons. Després, a la nit, al carrer Sant Jaume, el grup Somnis va fer les delícies de la gent més gran.

Ja diumenge 25 de juliol, de matí va haver-hi teatre: el públic infantil va gaudir de «La recepta de Mina i Zeta», en la carpa Santjaumera del carrer Nacions Sense Estat; i a la vesprada, es va oferir a la plaça de bous el concert Santjaumer a càrrec de Bajoqueta Rock, que va oferir un directe espectacular. A la nit, els i les majors van gaudir de «La Zarzuelika», un repàs per les millors obres de la sarsuela.

La programació de Sant Jaume continuarà fins al diumenge 1 d’agost. Des de la Regidoria de Festes i Tradicions s’ha recordat que en aplicació del toc de queda d’1 a 6 hores, s’han suspès els actes prevists a les 00:15 hores; concretament la solta de jònegues dels dies 26, 27, 28 i 29 de juliol, així com també s’han llevat del programa les partides de pilota del Torneig de Penyes al Trinquet, en compliment de la normativa. La resta d’actes del programa es manté. Cal recordar que per motius de seguretat i control d’aforament, serà obligatori presentar la invitació que prèviament haurem sol·licitat amb el DNI a www.agendaondara.es o a la Casa de Cultura. No s’admetrà en cap cas l’entrada al recinte sense invitació prèvia i no es donarà cap entrada en el moment de l’acte. A més, es prega a les persones que tenen invitacions i que finalment no vagen a fer ús d’elles, que per solidaritat les anul·len per a poder oferir la possibilitat a altres d’assistir als actes on ja no queden invitacions. Les anul·lacions es poden realitzar des de l’enllaç que els apareix en l’entrada enviada per correu o a través de https://venta.atenea360.es/cambiar_datos.php .

PROGRAMA SANT JAUME DEL 27 DE JULIOL A L’1 D’AGOST

DIMARTS 27 DE JULIOL

20:00 h – Desafiament entre les ramaderies CRESPO (Pedreguer) i ASENSI (Orba).

20:00 h – Actuació musical infantil a càrrec de RAMONETS en el carrer Sant Jaume.

DIMECRES 28 DE JULIOL

12:00 h – Teatre infantil DOROTEA I EL BAGUL DE L’ÀVIA KIKA en la carpa Santjaumera del carrer Nacions Sense Estat.

20:00 h – GRAN CONCURS DE VAQUES “LA JOIA DE LA MARINA” amb les dos millors vaques de les ramaderies de la Marina Alta, LA PALOMA, ELS COVES, ASENSI, CRESPO i LA HERMANDAD.

22:00 h – Espectacle de varietats, actuació de CARLOS LUNA I JOSE BELHONDO “NINO BRAVO”, en el carrer Sant Jaume.

DIJOUS 29 DE JULIOL

12:00 h – Espectacle de Circ infantil EL CIRC KA-KAO en la carpa Santjaumera del carrer Nacions Sense Estat.

20:00 h – Espacial de la ramaderia GERMANS CALI (Moixent) (millor ramaderia del 2019).

22:00 h – Actuació de MARIACHIS TOLOLOCHE, en el carrer Sant Jaume.

DIVENDRES 30 DE JULIOL

12:00 h – Teatre musical infantil a càrrec de MARCEL I EL MARCIÀ en la carpa Santjaumera del carrer Nacions Sense Estat.

20:00 h – Actuació de JUNTOS Y REVUELTOS, dins de la plaça de bous.

22:00 h – Actuació de THE 3 TEHNORS, en el carrer Sant Jaume.

DISSABTE 31 DE JULIOL

12:00 h – Teatre musical infantil FORMIGUES AMB TROBADORETS en la carpa Santjaumera del carrer Nacions Sense Estat.

18:00 h – PARTIDA DE PILOTA PROFESSIONAL AL TRINQUET.

20:00 h – Actuació de ROBA ESTESA, dins de la plaça de bous.

22:00 h – Concert a càrrec de LA ROMÀNTICA DEL SALADAR, en el carrer Sant Jaume.

DIUMENGE 01 D’AGOST

12:00 h – Teatre infantil amb titelles PAZ I FICO en la carpa Santjaumera del carrer Nacions Sense Estat.

20:00 h – GRAN CONCURS DE RETALLADORS I RETALLADORES amb bous de la ramaderia BENAVENT (Quatretonda).

* REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.