ONDARA INSTA AL GOVERN D’ESPANYA QUE RETIRE EL PLA PER A IMPLANTAR PEATGES A LES CARRETERES A PARTIR DE 2024

La Corporació Municipal ret homenatge els professionals sanitaris i les persones que treballen en l’àmbit de l’educació per la seua feina durant la pandèmia.

En el Ple Ordinari de Juny, totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament d’Ondara van aprovar una moció (que prèviament havia sigut llegida per Mar Chesa, Portaveu de l’Equip de Govern) per a instar al Govern de l’Estat que retire el pla per a implantar peatges a les carreteres a partir de 2024. En la moció Mar Chesa va incidir en la importància d’invertir en transport públic i evitar així tornar a pagar peatges. Invertir, per exemple, en la construcció de la línia de tren Gandia-Dénia i en el corridor mediterrani.

D’altra banda, en el torn d’informes, Mar Chesa, Regidora d’Educació, va voler aprofitar el moment per a fer un agraïment a la comunitat educativa per haver aconseguit que les xiquetes i xiquets valencians hagen pogut completar el curs escolar. Un agraïment que es va estendre al conjunt de professionals sanitaris per la seua tasca durant la pandèmia. Totes les forces polítiques van voler sumar-se als agraïments.

El Ple Ordinari de Juny va tractar també uns altres punts. Un d’ells va ser l’aprovació de la contractació del lloguer de l’Espai Català, un edifici que tindrà un ús administratiu. Es va aprovar amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Ciutadans i el vot en contra del PP. Álex Hernández, portaveu d’aquesta formació, va justificar el vot en contra afirmant que en el ple anterior ja havia explicat per què el PP d’Ondara no està d’acord amb el lloguer amb opció de compra en aquest edifici en concret.

També es va presentar una moció del col.lectiu LGTBI+ de la Marina Alta «Més Visible» pel Dia de l’Orgull, que té com a objectiu crear un full de ruta per a aconseguir la plena igualtat de drets. Raquel Mengual, Regidora d’Igualtat, va llegir la moció que va ser votada a favor per totes les forces polítuques.

En matèria d’Agricultura i Medi Ambient es va aprovar per unanimitat el nomenament dels membres del Consell Agrari Municipal, una entitat de recent creació, i també l’aprovació definitiva del Pla Local Reduït de Prevenció d’Incendis Forestals d’Ondara.

En matèria d’Agricultura i Medi Ambient es va aprovar per unanimitat el nomenament dels membres del Consell Agrari Municipal, una entitat de recent creació, i també l’aprovació definitiva del Pla Local Reduït de Prevenció d’Incendis Forestals d’Ondara.

Els dos últims punts van ser l’aprovació, també per unanimitat, de la modificació dels estatuts de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) amb la intenció, segons va explicar José Ramiro, Alcalde d’Ondara i President de la MACMA, d’ampliar les seues competències i convertir-la en una entitat realment comarcal. També es va aprovar una modificació de crèdits amb els vots a favor de PSPV, Compromís i PP i l’abstenció de Ciutadans.

En l’apartat d’informes, diversos regidors van intervindre per a informar sobre determinats temes importants per al poble. Per exemple Xisco Giner, Regidor d’Urbanisme, va explicar que aquesta setmana començarien les obres (de fet ja han començat) per a la col.locació d’uns pilons automàtics retràctils al casc històric d’Ondara, amb la finalitat de limitar el volum de trànsit per aquesta zona. Xisco Giner va explicar que els pilons estaran baixats durant l’horari comercial i els veïns del casc històric disposaran d’un comandament per a baixar-los i pujar-los quan necessitan entrar o eixir de la zona.

Mari Carmen Velázquez, Regidora de Sanitat, va informar que, fins el passat divendres 25 de juny, hi ha 2817 persones vacunades a Ondara, algunes d’elles amb doble pauta. Miguel Gomis, Regidor de Manteniment i Festes, va dir que les obres per a la millora de l’accés a la Plaça de Bous van per bon camí i que l’objectiu és que també puguen accedir al recinte camions sempre que es necessite. Va deixar clar que les obres no estan canviant «per a res la fisonomia de la Plaça de Bous».

D’altra banda Mar Chesa, Regidora d’Esports, va informar que la pilota valenciana serà una de les grans protagonistes a Ondara durant el mes de juliol amb una sèrie de competicions que es realitzaran al nostre poble, va parlar sobre la celebració de la Segona Edició del Torneig Nits d’Estiu al Poliesportiu Vicent Zaragoza i va explicar que existeix una nova web d’esports des d’on es faran totes les inscripcions per a les escoles esportives.

Ja per últim José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que han demanat dos subvencions a la Diputació d’Alacant. Una d’elles per a canviar la gespa del camp de futbol amb un pressupost de 151.000 euros i una altra per cobrir la piscina que ara està a l’aire lliure amb un pressupost de 64.800 euros. També va informar que Ondara tornarà a ser punt d’informació perquè els joves puguen accedir a un lloguer.

En el torn de precs i preguntes Álex Hernández, portaveu del PP, va recordar el PP va presentar una iniciativa sobre la baixada de l’IBI a Ondara (en concret en el ple extraordinari del 26 de novembre de 2020) que tenia com a finalitat que es baixara el tipus impositiu en 3 punts per a reduir el rebut, una iniciativa que l’Equip de Govern ignora. I va preguntar si es pot buscar una solució per a evitar actes vandàlics en la passarel.la del Centre Comercial. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que la Llei de Protecció de Dades no permet col.locar càmeres però va dir que s’intentaria buscar una solució.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.