Comunicat Sanchis Guarner: L’Escola Sanchis Guarner d’Ondara ha estat campiona d’Espanya en programació i robòtica educativa, amb el projecte #girlsgonna organitzat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia

* COMUNICAT SANCHIS GUARNER *

L’escola Sanchis Guarner d’Ondara ha estat campiona d’Espanya en programació i robòtica educativa, amb el projecte #girlsgonna organitzat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT),  basat en un concurs de videojocs sobre dones científiques, amb l’objectiu de donar-les visibilitat i empoderar a les xiquetes en món de la tecnologia, reduint la bretxa digital de gènere.Amb aquest projecte els alumnes han pogut treballar les matemàtiques (nombres positius i negatius amb l’eix de coordenades), l’expressió oral i escrita de les llengües (amb el diàleg, edició de textos i recerca d’informació), les ciéncies (contrastant informació científica i sobre els virus) i la tecnologia (amb l’ús de les tauletes digitals a l’aula i amb la programació per blocs en la plataforma Scratch). A més, s’ha treballat la coeducació i els valors cívics i socials.Ha estat un projecte innovador, inclusiu i motivador, en el que l’alumnat ha gaudit i aprés molt.El CEIP Sanchis Guarner, va participar el curs passat en el projecte «Programa tu obra» amb el que es va programar un robot i una obra de teatre, quedant semifinalistes. Enguany, amb aquest premi, l’escola es consolida com a centre de referència a escala nacional en programació i robòtica educativa. 
Nota de premsa de la FECYT amb l’enllaç del videojoc: https://www.fecyt.es/es/noticia/fecyt-y-everis-premian-un-videojuego-sobre-katalin-kariko-considerada-la-madre-de-la-vacuna
Enllaç al videojoc guanyador:https://scratch.mit.edu/projects/512409869/

* COMUNICAT SANCHIS GUARNER *

Publicado en Associacions.