UN NOU MURAL ARTÍSTIC DE LA REGIDORIA D’IGUALTAT DEDICAT A FRIDA KAHLO, OBRA DE PACO CHIKA, EMBELLEIX EL PAISATGE URBÀ D’ONDARA

Ondara, 04.06.21. Les parets i façanes del passeig del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà d’Ondara han afegit aquesta setmana una nova obra artística: el mural dedicat a Frida Kahlo i creat per l’artista Paco Chika. Es tracta d’una iniciativa impulsada i sufragada per la Regidoria d’Igualtat que dirigeix Raquel Mengual, amb la que des del departament d’Igualtat es vol retre homenatge la pintora Frida Kahlo com referent per al feminisme i per la seua superació personal.

Frida Kahlo va ser una pintora mexicana, reconeguda pels seus famosos autoretrats, qualificats com a part del moviment surrealista. La pintora va crear un estil propi prenent els aspectes de la seua vida, mesclant-los amb els elements de la naturalesa i la identitat mexicana. Frida era una dona lliure, i així ho reflectia en les seues obres, en les que parlava obertament de sexualitat, avortament, lactància o maternitat. Donava veu a les dones reprimides i engabiades, que no eixien de les seues cases o que no parlaven amb llibertat perquè això no corresponia al seu gènere. Va ser una dona pionera i està considerada com una de les dones més influents de la història de l’art i una de les personalitats que amb major contundència hi ha marcat la identitat femenina, rebutjant intuïtivament la visió que oferia del «femení» el tradicional enfocament masculí.

El nou mural artístic està ubicat al passeig del riu Alberca, al costat d’una de les obres creades per Larouch per a la mostra d’art al carrer d’Ondara (abril 2021). L’obra sobre Frida Kahlo està sent pintada per l’artista Paco Chika, resident en la comarca, i ha sigut visitada aquest matí per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i per la Regidora de Cultura i d’Igualtat, Raquel Mengual, els quals li han donat l’enhorabona a l’autor pel magnífic resultat d’aquesta obra, que embelleix el nostre paisatge urbà.

Aquest nou mural, com a forma d’expressió d’art urbà, es ve a sumar a les obres realitzades recentment emmarcades en la primera mostra d’art al carrer d’Ondara (MART 2021), i a les pintures creades al llit del riu, continuant així amb la creació d’un museu d’art urbà a l’aire lliure en el casc d’Ondara, que omplin de color i vida el centre del poble.

Publicado en Actualitat, Cultura.