ONDARA VA ACOLLIR EL DISSABTE LA JORNADA DE SALUT MENTAL D’AMADEM AMB LA PARTICIPACIÓ D’UN CENTENAR DE PERSONES

L’Alcalde, José Ramiro, va reivindicar en la seua intervenció la importància que la Salut Mental estiga en l’Agenda Pública de totes les institucions després d’aquest llarg any de pandèmia

Ondara, 10.05.21. La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mª Carmen Velázquez, va organitzar dissabte passat 8 de maig, conjuntament amb Amadem, ONG per la Salut Mental Marina Alta, la Jornada de Salut Mental “Estrès, ansietat: reacciona”. Dins de les activitats de salut mental i suport psicològic que promou l’Ajuntament d’Ondara a través de la Regidoria de Sanitat, i impartides per l’associació Amadem, enguany es van realitzar aquestes jornades de portes obertes sobre l’estrès i l’ansietat, dirigides especialmente a la població en general i als professionals de la salut mental. La jornada es va celebrar a l’Auditori Municipal d’Ondara i va comptar amb l’assistència de quasi un centenar de persones de tota la comarca, principalment professionals i tècnics que treballen en l’atenció de les persones en distints àmbits, així com veïns i veïnes d’Ondara. La jornada es va realitzar seguint el protocol per a prevenir contagis per covid-19, amb les corresponents mesures higièniques i reduccions d’aforament que marcava la normativa per a l’Auditori Municipal d’Ondara, i amb reserva d’entrada prèvia.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la cloenda, de la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez. La Jornada de Salut Mental “Estrès, ansietat: reacciona” va abordar diferents aspectes sobre l’estrès i l’ansietat, i sobre com afrontar-ho de la manera més eficaç. Maria León Guzmán, psicòloga clínica de la Unitat de Salut Mental de Calp, va parlar de les tècniques psicològiques per al maneig de l’ansietat i els mecanismes de manteniment; Luisina Daives, psicòloga d’Amadem, va explicar els recursos existents per a poder treballar l’estrès i l’ansietat, més concretament en la comarca; i finalment Isabel Soler Tarradellas, artterapeuta d’Amadem, va parlar de l’artteràpia aplicada a l’ansietat i l’estrès.

En la seua intervenció per a inaugurar la ponència, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va afirmar que aquestes jornades “són més necessàries que mai, després d’aquest any llarg de pandèmia que ens ha afectat a totes i a tots, en major o menor mesura, en els nostres estats d’ànims, on hem experimentat incertesa, tristesa, estrès i ansietat, entre altres, i que gràcies a les professionals que ens acompanyen, ens parlaran d’ells i ens ajudaran a canalitzar-los”. A més, va aprofitar per a posar en valor la recent creació anunciada pel President de la Generalitat, Ximo Puig, del Comissionat per al Pla Valencià d’Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives, en el context de la Covid-19, així com també el suport del Congrés dels Diputats a la declaració institucional referent al recolzament a les persones amb trastorn de salut mental i el seu rebuig de qualsevol estigmatització, així com la voluntat d’impulsar, debatre i recolzar mesures a què tinguen com a objectiu donar una solució a aquesta situació. En l’àmbit local, l’Alcalde va recalcar que a més de les col·laboracions amb Amadem i altres associacions, aquest mes de maig també ha començat a realitzar-se a Ondara el programa “Escoltant als i les nostres majors” que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones majors mitjançant l’acompanyament psicològic per part d’experts en relació d’ajuda i en intervenció en situacions de crisi emocional. Assegurant que “és de vital importància que la Salut Mental estiga en l’Agenda Pública de totes les institucions”. En aquest sentit, José Ramiro va dir que des de l’Ajuntament d’Ondara “ens comprometem a continuar apostant perquè la salut mental reba el recolzament que es mereix, reforçant els lligams amb les associacions que es dediquen a l’atenció i integració d’aquestes persones i exigint més mitjans i serveis de què ara disposem, ja que tenim molt clar que si la salut mental ens minva, ens provoca altres malalties que afecten la nostra qualitat de vida”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.