EL SONAFILM D’ONDARA ES RECONVERTEIX EN EL FESTIVAL DE MÚSICA DE CINE DE LA MARINA ALTA AMB LA INCORPORACIÓ DE DÉNIA EN LA SEUA 3a EDICIÓ

Hui s’ha anunciat aquesta novetat per a l’estiu de 2021 amb la presència dels responsables de Cultura de Dénia i d’Ondara

Ondara, 05.05.21. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha anunciat aquest matí que el Sonafilm, el Festival de Música de Cine d’Ondara, que compleix en 2021 la seua tercera edició, es reconverteix en Sonafilm “Festival de Música de Cine de la Marina Alta”, i per a això comptarà amb la incorporació de l’Ajuntament de Dénia a aquest projecte musical de qualitat. L’anunci s’ha realitzat aquest matí a l’Alcaldia de l’Ajuntament d’Ondara amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; dels Regidors de Cultura dels Ajuntaments de Dénia i d’Ondara, Raül Garcia de la Reina i Raquel Mengual, respectivament; i del gerent de Sonafilm, Javier Gil.

Raquel Mengual ha detallat que el “Sonafilm, Festival de Música de Cine de la Marina Alta”, tercera edició del Sonafilm, se celebrarà (si les condicions per la pandèmia ho permeten), en el mes d’agost 2021, i comptarà amb actes tant a la localitat d’Ondara com en la de Dénia. La presentació de la 3a edició del Sonafilm 2021 per a desvelar tots els detalls sobre l’organització de l’esdeveniment es realitzarà l’última setmana de maig. La responsable de Cultura d’Ondara ha volgut ressaltar “la importància d’aquesta unió entre les ambdós localitats, Dénia i Ondara apostant i donant suport als músics valencians, enriquint el turisme cultural de la nostra comarca i dotant a la ciutadania d’una programació atractiva i de qualitat”.

Una vegada refermat el Sonafilm en la seua tercera edició, enguany 2021 l’Ajuntament d’Ondara ha apostat per fer un pas més amb l’objectiu d’aconseguir que aquest festival continue creixent i adquirint renom, ja que és l’únic Festival de Música de Cine que se celebra en tot el territori valencià, amb la finalitat que s’adherisquen altres municipis de la comarca. Així, des de la Regidoria de Cultura d’Ondara es va proposar a l’Ajuntament de Dénia entrar a formar part d’aquest projecte per a potenciar i ampliar el contingut del mateix, i enriquir el turisme cultural de la comarca. I l’Ajuntament de Dénia s’ha sumat gustosament al projecte, convertint el certamen musical en un esdeveniment d’àmbit comarcal per a aquest estiu.

El responsable de Cultura de Dénia, Raül Garcia de la Reina, ha detallat que li va agradar la proposta realitzada des de l’organització per a que Dénia formara part de Sonafilm, a fi d’atorgar-li un vessant comarcal al festival, que és el que buscava Dénia. Ha indicat que, per primera vegada, dos ajuntaments col·laboren en un projecte comarcal d’aquest tipus, que li ofereix a més un punt cultural a la platja i muntanya, i ha confirmat que Dénia acollirà actes del Sonafilm a l’aire lliure aquest estiu.

Per a l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, a nivell turístic, Ondara es considera una bona proposta complementària i que la suma sinergies amb altres municipis de costa de la Marina Alta per a fomentar un turisme cultural, ja que Ondara compta amb una oferta turística cultural segura, gràcies a l’auditori a l’aire lliure que és la Plaça de Bous, i ha recalcat que des de l’àrea de Cultura d’Ondara es treballa per a oferir una oferta cultural molt potent amb la col·laboració públic – privada, perquè empreses del món cultural vinguen a Ondara i es genere així una oferta turística comarcal complementària al sol i platja, com en aquest cas serà el Sonafilm 2021.

El gerent de Sonafilm, Javier Gil, ha recordat que en 2018 es va presentar el projecte per a celebrar aquest festival en diverses poblacions de la comarca amb la intenció que fóra un festival mancomunat, i Ondara va ser el municipi pioner a acollir l’esdeveniment. Enguany, Dénia dóna un gran pas incorporant-se a aquest festival, sent la primera fase perquè siga un festival mancomunat, i “somiant amb que algun dia siga un festival punter a nivell de país, inclús europeu, perquè la gent puga gaudir d’un turisme cultural en la Marina i dels nostres artistes del País Valencià”.

Segons ha recordat la Regidora de Cultura d’Ondara, el Sonafilm va sorgir quan a finals del 2018, l’Associació Aljub Músic va plantejar a diferents poblacions de la Marina Alta el projecte de dur a terme un festival de música de cine amb orquestra simfònica. Finalment, Ondara va apostar per fer realitat aquesta iniciativa, i a principis de 2019 es va anunciar la primera edició d’aquest festival que va tindre lloc el 31 d’agost a la Plaça de Bous d’Ondara, a càrrec de la Universal Symphony Orchestra. El Sonafilm, Festival de Música de Cine d’Ondara, va aconseguir aquella nit un rotund èxit amb més del 90% de les localitats venudes (unes 1.800 entrades) i amb una immillorable crítica per part del públic i de la premsa, que augurava una segona edició. En 2020 va començar a definir-se la segona edició del Festival, que malauradament, a principis de març de 2020 es va veure paralitzada a causa de la pandèmia. En acabar l’estat d’alarma al juny 2020, Ondara va elaborar un protocol per a poder realitzar actes culturals de forma segura en la Plaça de Bous, dins del projecte “La joia de la cultura”. D’aquesta manera, després d’haver suspès els preparatius de la 2a edició del Sonafilm, es va dur a terme un estudi per a poder celebrar el festival dins de la normativa establida. Finalment, el Sonafilm 2020 es va realitzar el dia 10 d’octubre en la Plaça de Bous d’Ondara amb la Universal Chamber Orchestra, i amb un aforament limitat per la normativa de 450 persones. Finalitzada aquesta insòlita segona edició, marcada per les mascaretes i la distància social, eixe mateix mes d’octubre del 2020 es va estrenar el programa radiofònic “Sonafilm Ràdio” que es realitza setmanalment en la 107.4FM Ràdio la Veu d’Ondara, per a dotar al Festival de més contingut cultural i acostar la música del setè art i els seus compositors a tot el públic.

Publicado en Actualitat, Cultura.