ONDARA APROVA PER UNANIMITAT ELS DOS PUNTS DEL PLE ORDINARI D’ABRIL

Per primera vegada en la història recent, una dona, Mar Chesa, presideix el ple de la corporació municipal d’Ondara

Ondara, 30.04.21. Ondara va celebrar ahir el ple ordinari del mes d’abril, en l’ordre del qual dia només figuraven dos punts, que van ser aprovats ambdós per unanimitat de totes les forces polítiques, Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans. D’una banda, la ratificació de la Junta de Govern de l’1 d’abril, per a sol·licitar a Conselleria ajudes destinades a voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals; i d’un altra, la rectificació de l’inventaris de béns en data 31 de desembre 2020.

Cal destacar que el ple d’anit, en absència de l’Alcalde, José Ramiro, va estar presidit per la primera tinent d’Alcalde, Mar Chesa, com a Alcaldessa en funcions. Sent la primera vegada en la història recent que el ple de la corporació municipal d’Ondara ha estat presidit per una dona.

En l’apartat d’informes de les Regidories, van anar prenent la paraula els integrants de l’Equip de Govern per a donar compte de diferents gestions realitzades en l’últim mes. Francesc Giner, Regidor delegat de SINMA, va donar compte dels dos nous vehicles ecològics adquirits per al servei de recollida de fem; Raquel López, Regidora d’Hisenda i de Modernització, va detallar que s’ha adquirit una furgoneta per a la brigada que és totalment elèctrica, i, a petició del departament tècnic, s’han adquirit dos patinets elèctrics i una bicicleta elèctrica per a afavorir el medi ambient, reduir el consum de gasolina i afavorir l’eficàcia en els desplaçaments dins del poble. Aquests vehicles seran utilitzats pel departament tècnic i per consergeria. El Regidor de Participació Ciutadana, de Manteniment, i de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, va explicar que ja s’ha adjudicat un altre dels projectes aprovats en els Pressuposts Participatius: la insonorització del Prado, les obres del qual començaran en breu i es preveu que estiga acabat a finals de juny. També ha avançat que en les Festes Populars de Sant Jaume 2021, sempre que la situació ho permeta, hi haurà una programació molt variada, per a tots els públics, i tot gratuït però amb reserva prèvia d’invitació, tenint preferència les persones que viuen a Ondara. A més, el Mig Any de Sant Jaume, que es va ajornar al gener per la pandèmia, se celebrarà el 29 de maig amb el concert de Mafalda i Prozac Soup.

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha destacat la gran acollida que estan tenint els esdeveniments culturals que s’han programat aquest mes d’abril, i ha recordat que aquest diumenge 2 de maig se celebra el mercat del llibre, a benefici de l’AECC. A més, ha avançat l’aposta que s’està realitzant per Ondara, “La Joia de la Cultura” com a lloc per a acollir “cultura segura”; el que ha motivat que ja hi haja actes programats per a tot l’estiu i fins i tot octubre. La Regidora de Sanitat i del Major, Mª Carmen Velázquez ha donat compte del reinici de certes activitats després de la relaxació de les mesures per la millora de la pandèmia; com la posada en marxa de l’atenció psicològica presencial per a malalts de càncer; també del programa de memòria i ment activa per a persones majors, que torna a ser presencial des de la setmana que ve. A més, ha recordat la jornada de salut mental d’Amadem per al 8 de maig, i ha avançat que la setmana que ve comença a funcionar el servei d’atenció psicològica “Escoltant als i els nostres majors”.

El Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, va anunciar que ja s’han realitzat moviments de terra per a crear el parc “El caragol” en el parc públic de Tossals, i que també s’ha ultimat la neteja de la zona verda del Molí Coví, on la setmana que ve es realitzaran mesuraments. La Regidora d’Esports, Mar Chesa, va avançar que en esports començarà l’entrada de públic en les competicions de cap de setmana, però de moment no podran accedir als entrenaments. També va destacar l’èxit i visibilitat per a Ondara d’acollir la meta de la primera etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana el passat 14 d’abril.

En precs i preguntes, el portaveu del PP, Álex Hernández, va preguntar sobre la notificació ministerial referent a la baixada de l’IBI, a la qual cosa l’Alcaldessa en funcions, Mar Chesa, va respondre que encara estan pendents de la notificació pel Ministeri; també va preguntar sobre la licitació del bar del Poliesportiu Municipal, al que Miguel Gomis va respondre que està a punt d’eixir la licitació i s’informarà. El portaveu de Ciutadans, Joan Costa, va preguntar si l’arribada a Ondara de la Volta a la Comunitat Valenciana havia suposat algun cost econòmic; a la qual cosa Mar Chesa va respondre que sí, igual que suposen un cost tots els esdeveniments esportius que acull Ondara; afegint que no era un cost excessiu perquè va posar a Ondara de rellevància en el panorama ciclista. El Regidor del PP Jaume Femenia va demanar que es deixara transitar amb vehicles a veïns en el camí de Xàbia on recentment s’ha canviat la senyalització en el seu tram que creua la Partida Alfatares, indicant-se una única direcció en sentit cap al Camí La Mar per a vehicles de motor, i l’accés en les dues direccions exclusivament per a vianants, bicicletes, vehicles de tracció animal i maquinària agrícola. Femenia va indicar que aquesta senyalització afecta molts veïns d’El Verger i també a veïns de les Alfatares. El Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, ha argumentat que tenien queixes per l’excés de trànsit i de velocitat dels vehicles en aquest camí, perquè semblava una autopista Verger – Dénia, i Conselleria va confirmar que no feia falta cap permís per a canviar la senyalització d’aquesta via pecuària.

Publicado en Actualitat, Política.