LA CASA DE CULTURA D’ONDARA VA ACOLLIR AHIR EL RECITAL MUSICAL “POLSIM DE TEMPS DE RECORS” QUE VA RETRE HOMENATGE A CARMELINA SÁNCHEZ-CUTILLAS

Ondara, 28.04.21. Continuant amb els actes per a commemorar l’efemèride del Dia del Llibre organitzats per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Raquel Mengual, ahir 27 d’abril la Casa de Cultura d’Ondara va ser l’escenari del recital musical “Polsim de temps de records” a càrrec de l’actriu Marina Mulet i Gayà, a partir dels texts de Carmelina Sánchez-Cutillas, amb l’acompanyament de la guitarrista i cantant Sandra Monfort Oliver. Un esdeveniment de la companyia La Sala de Temps.

“Polsim de temps de records”, amb textos de Carmelina Sánchez-Cutillas recitats amb música, va retre homenatge a una de les grans figures de les lletres valencianes: l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, escriptora de l’any 2020 per a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Carmelina Sánchez Cutillas està considerada com una de les grans escriptores valencianes del segle XX. Carmelina Sánchez Cutillas (Madrid, 1927 – València, 2009), gran escriptora, investigadora i intel·lectual del segle XX, va pertànyer a la generació literària dels 50, junt a escriptors com Vicent Andrés Estellés o Joan Fuster. Dona d’exquisida sensibilitat i àmplia formació cultural, va expandir les seves inquietuds intel·lectuals al terreny de la creació literària com a poetessa i novel·lista.

L’espectacle oferit ahir a la Casa de Cultura d’Ondara va anar a càrrec de La Sala del Temps; companyia que està formada per Marina Mulet (actriu i creadora) i David Maqueda (director, tècnic i creador). És una companyia d’investigació de nous llenguatges, mesclant diferents codis teatrals i trobant en la mescla de disciplines la manera d’expressar i crear noves realitats. L’esdeveniment es va realitzar seguint el protocol de la Casa de Cultura d’Ondara per a evitar la propagació del covid-19.

Aquest no ha sigut l’únic acte que acull Ondara en homenatge a l’escriptora, ja que el passat mes de gener de 2021, la Casa de Cultura d’Ondara va acollir l’exposició “Des de les fronteres del silenci”, Obra i vida de Carmelina Sánchez Cutillas”, anomenada «Escriptora de l’any 2020» per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), per a difondre la seua obra i donar a conèixer-la. I a l’octubre de 2020, el Club de Lectura d’Ondara es va sumar a l’homenatge a Carmelina Sánchez-Cutiñas, i va llegir i comentar la seua obra «Matèria de Bretanya».

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.