IMPACTANTS OBRES ARTÍSTIQUES PRENEN ELS CARRERS D’ONDARA EN MART, LA PRIMERA MOSTRA D’ART AL CARRER D’ONDARA

Cinc artistes han creat les seues espectaculars obres sobre parets o façanes com una forma d’expressió d’art urbà a Ondara

Ondara, 06.04.21. Aquest passat cap de setmana, coincidint amb la Setmana Santa, l’art urbà va prendre els carrers d’Ondara en la I Mostra d’Art al Carrer “MART”, impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, (dirigida per Raquel Mengual) amb la finalitat de fomentar i dinamitzar la participació creativa local amb un art reivindicatiu i de compromís que intensifique la relació entre els espais i les persones. La I Mostra d’Art al Carrer s’ha realitzat a Ondara els dies 3 i 4 d’abril (dissabte i diumenge). Els cinc artistes seleccionats han creat les seues obres en les parets cedides per veïns/es, espais públics o altres llocs que l’Ajuntament d’Ondara ha consensuat amb els i les artistes segons la modalitat triada (parets grans o menudes). Per a això, han comptat amb grua, bastides i escala per a la realització del seu treball.

Les impactants obres ja es poden contemplar als carrers d’Ondara. A l’interior de la plaça de bous, es poden veure dues obres: l’ull de Tardor Roselló titulat “Destino”, i el colorit mural del dissenyador Hugo Giner Puchol. En la gran façana situada a l’entrada del carrer Pintor Segrelles des de l’Avinguda Dr. Fleming, Larouch (Ricardo Sapena i Kike Íñiguez) ha creat el gran mural “Ondara, tots els camins et porten ací”; i a l’inici de l’Avinguda d’Alacant, Francesc Albert Olivencia ha creat una gran obra en què es poden apreciar elements com el Prado, Segària i bous; i que té continuïtat en una altra paret, més menuda, al carrer la Pau, amb un rostre, encara inacabat. I Elia Masanet Olmos, en el cantó de La Pau amb Av Alacant, està realitzant una intervenció artística amb molt de detall.

Cal indicar que les intervencions artístiques no han suposat una agressió o deteriorament de les edificacions, instal·lacions o context arquitectònic i urbanístic de l’espai. Els cinc participants rebran una dotació econòmica segons la modalitat escollida de 800 euros per a la modalitat parets grans i de 400 euros per a la de parets menudes, en concepte de premi.

Des de la Regidoria de Cultura, la seua responsable, Raquel Mengual, ha destacat la seua satisfacció pel resultat de la 1a Mostra d’Art al Carrer d’Ondara, «un projecte que feia temps volia engegar i per fi es materialitza». Ha volgut agrair i destacar el gran treball dels artistes Tardor Rosello, Larouch Art de Carrer (Ricardo Sapena i Kike Iñiguez), Francesc Albert Olivencia, Hugo Giner i Elia Masanet; «cadascú amb el seu estil, el seu caràcter, la seva empremta…tots impressionants i espectaculars, han realitzat uns treballs genials i meravellosos que omplin de color i vida, i que afigen més atractiu i encant al nostre poble». A més a més, ha agraït als propietaris la cessió dels espais. Des de la Regidoria de Cultura s’espera poder realitzar prompte noves edicions d’aquesta mostra artística.

Publicado en Actualitat, Cultura.