5 ARTISTES PARTICIPARAN AQUEST PROPER CAP DE SETMANA EN LA PRIMERA MOSTRA D’ART AL CARRER D’ONDARA, MART

S’han seleccionat cinc artistes que plasmaran les seues obres sobre parets o façanes com una forma d’expressió d’art urbà, els dies 3 i 4 d’abril

Ondara, 30.03.21. Aquest cap de setmana, coincidint amb la Setmana Santa, l’art urbà prendrà els carrers d’Ondara en la I Mostra d’Art al Carrer “MART”, impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, (dirigida per Raquel Mengual) amb la finalitat de fomentar i dinamitzar la participació creativa local amb un art reivindicatiu i de compromís que intensifique la relació entre els espais i les persones. La I Mostra d’Art al Carrer se celebrarà a Ondara els dies 3 i 4 d’abril de 2021, i les obres de pintura es plasmaran sobre parets o façanes cedides a tal efecte, com una forma d’expressió d’art urbà.

Des de la Regidoria de Cultura s’han seleccionat a 5 artistes que han presentat els seus projectes; són els següents: Elia Masanet Olmos; Francesc Albert Olivencia; Tardor Roselló Casado; Hugo Giner Puchol i Larouch (Ricardo Sapena i Kike Íñiguez). Els artistes triats havien de presentar la seua sol·licitud d’inscripció, currículum artístic, i descripció de la proposta abans del passat dimecres 24 de març.

Segons ha informat la Regidoria de Cultura, els emplaçaments finals triats per fer els murals (sobre parets o façanes) són: dues parets a l’interior de la Plaça de Bous; un situat a l’Avinguda d’Alacant; altre al Carrer la Pau i un altre més a l’entrada del carrer Pintor Segrelles des de l’Avinguda Dr. Fleming, pegat al riu. Els projectes s’hauran d’acoblar a les parets cedides per veïns/es, espais públics o altres llocs que l’Ajuntament d’Ondara ha consensuat amb els i les artistes segons la modalitat escollida. Cal recordar que hi ha dues modalitats segons la grandària de les façanes o parets a pintar: grans (A) o menudes (B). Les intervencions proposades en els projectes no podran suposar una agressió o deteriorament de les edificacions, instal·lacions o context arquitectònic i urbanístic de l’espai on se situen. Els cinc participants seleccionats rebran una dotació econòmica segons la modalitat escollida de 800 euros per a la Modalitat Parets Grans i de 400 euros per a la Modalitat Parets Menudes, en concepte de Premi.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.