ONDARA VA ACOLLIR AHIR LA CINQUENA I ÚLTIMA ETAPA DE LA XXXV VOLTA LA MARINA

Aitor Escobar i Cristina Barrajón guanyen la XXXV Volta La Marina

Ondara, 29.03.21. Ondara ha abaixat el teló, aquest diumenge, a la XXXV Volta la Marina. I ho ha fet amb una disputada etapa en què Aitor Escobar en xics i Cristina Barrajón en xiques han tornat a demostrar ser els millors d’aquesta edició de la ronda alacantina. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria d’Esports dirigida per Mar Chesa, i el Club Ciclista Segària, han col·laborat en la prova que va tindre eixida i meta a Ondara, amb la que va culminar ahir la volta ciclista a la Marina.

Els ciclistes van partir a les deu del matí per a cobrir, primer, dues voltes a un circuit per les localitats d’Ondara, Beniarbeig, Sanet i Negrals, Benimeli, Ràfol d’Almúnia, Sagra, Tormos, Orba, Benidoleig i novament Ondara, on en cada pas estaven situades les dues metes volants de la jornada. David Vidal (IJES Solar – Puertas Castalla) i José Mas (Suministros Dama) van ser els que van passar en primera posició en cada un dels passos intermedis.

Encara que va haver-hi escaramusses en el si del gran grup, cap d’elles va arribar a adquirir un avantatge preocupant. Després del segon pas per meta, els ciclistes es van dirigir cap al Verger i posteriorment van buscar les rampes de l’alt dels Sorells, de segona categoria. En l’única dificultat muntanyosa del dia Álex Sempere (GEO Nutrición Faster) va tornar a demostrar ser el millor escalador de la carrera i va coronar en primera posició, per davant del líder de la carrera Aitor Escobar (GSport – Alma Wagen) i Román Sáez (IJES Solar – Puertas Castalla).

La batalla va continuar en els 10 quilòmetres que van separar la cima dels Sorells i la meta però finalment el triomf d’etapa es va decidir en un esprint massiu en què el més ràpid va ser el mallot taronja Aitor Escobar, que va sentenciar la Volta la Marina.

En categoria femenina, Cristina Barrajón (Mister Biker – Gobik) va tornar a demostrar la seua superioritat imposant-se a Ondara. El millor equip del dia va ser IJES Solar – Puertas Castalla, mentres que Román Sáez es va imposar en èlit, Aitor Escobar en màster 30, Álvaro Arenas (GSport – Alma Wagen) en màster 40, Juan Manuel Martínez (Flores y Orengo) en màster 50, Pascual Orengo (Flores y Orengo) en màster 60 i Álex Fornés (CC Segària) en la classificació local.

Vencedors finals XXXV Volta la Marina

Després de la cinquena i última etapa celebrada a Ondara, els vencedors finals de la XXXV Volta la Marina són Aitor Escobar (general masculina, metes volants i alacantí), Cristina Barrajón (general femenina), Álex Sempere (muntanya), José Ramón López (millor màster 50) i Suministros Dama (equips).

En l’acte d’entrega de trofeus, celebrat en la Plaça de Bous amb un protocol específic per a evitar contagis per covid-19, van estar presents el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya; la Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa; el gerent de Vito, Víctor Tormo; el Regidor de Turisme de l’Ajuntament de Pego, Ricardo Sendra; i el director comercial d’ULB Sports, Gerardo Soriano.

Classificacions en: https://voltalamarina.com/volta-la-marina-2021/challenge-volta-la-marina

(**Text: Volta la Marina )

Publicado en Actualitat, Esports.