ONDARA APROVA PER UNANIMITAT LA MODIFICACIÓ DE CRÈDITS PER A COMENÇAR L’ADEQUACIÓ DEL PARC FLUVIAL MOLÍ COVÍ, ENTRE ALTRES PROJECTES

També es va aprovar per unanimitat la constitució de la Comunitat d’Usuaris d’abocament Dénia-Ondara-Pedreguer; la redacció de l’ordenança reguladora de l’absentisme escolar; i la moció per a incloure a Protecció Civil en el pla de vacunació del covid

Ondara, 26.03.21. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar anit en el ple ordinari de març, per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans), un expedient de crèdit extraordinari a càrrec del romanent líquid de tresoreria ajustat (resultant de la liquidació de l’exercici 2020, que ascendeix a 1.042.107 euros) que permetrà impulsar alguns projectes que no comptaven amb dotació en aquest 2021, en incorporar part del superàvit pressupostari de 2020 a l’actual exercici. L’Alcalde, José Ramiro, va destacar com partida amb major dotació (entre altres partides a què es destinarà la modificació del crèdits) el projecte d’adequació del Parc Fluvial del Molí Coví, la fase inicial del qual està pressupostada en 205.000. El projecte permetrà crear una zona verda i d’esplai en l’entorn del Molí Coví, amb la intenció de convertir la parcel·la en un espai amb arbratge, zona de barbacoes, berenadors i lavabos al costat de l’antic molí, segons va avançar l’ Alcalde al ple.

Aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament d’Ondara ha mantingut els primers contactes amb la CHJ per a estudiar la viabilitat del projecte, i la confederació “no s’ha oposat”, segons va explicar Ramiro, si bé caldrà realitzar un estudi previ de les cotes degut a la inundabilitat del terreny (situat en la ribera del riu Girona); precisament en el tram de crescuda del riu, perquè funcionara el molí, que data del s. XVI. En tot cas, s’ha de comprovar si la zona d’aparcament podria quedar inundada. Tot això es tindrà en compte en l’estudi tècnic que s’està realitzant, per a posar en marxa com més prompte millor una àrea recreativa a què es podria accedir a peu des del nucli urbà d’Ondara, per a anar allí a berenar en un entorn fluvial o inclús poder celebrar xicotets esdeveniments, com a aniversaris infantils.

Cal recordar que el ple de l’Ajuntament d’Ondara (de gener de 2019) va aprovar l’adquisició del Molí Coví per 21.000 euros. Ondara va adquirir el Molí Coví (Bé de Rellevància Local) pel seu interès arquitectònic, cultural i etnològic, amb la intenció de restaurar les dites instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable; posant-ho en valor per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural en les seues instal·lacions. El Molí Coví, ubicat en sòl no urbanitzable d’ús agrícola, està integrat per una parcel·la de 6.839 m2 i per l’edificació del molí (amb 230 m²). En aquesta parcel·la és on s’ha previst crear el parc fluvial.

El ple d’ahir també va aprovar, a través d’aquesta mateixa modificació de crèdits, incrementar en 10.000 euros l’aportació a la Residència (en aquest cas per al futur servei de centre de dia). A destacar també és la dotació amb 122.000 euros més per a la partida d’adquisició de terrenys immobles (per a possible adquisició de local i per a poder executar el dret de tanteig i retracte en venda d’immobles per a adquirir vivenda social si es presenta l’ocasió). Altres partides que veuen incrementat el seu pressupost amb aquesta operació són l’adquisició equipament per a la semipeatonalització del casc històric (15.000 euros); l’adquisició per a equipament de parcs (15.000 euros per a instal·lar un parc infantil en la plaça del centre social), l’habilitació d’un espai empresa i ocupació (al que es dota de 31.000 euros més), l’adquisició de vehicles per a Policia Local (15.000 euros), i l’adquisició de vehicles de serveis (18.150 euros per a una nova furgoneta per a la brigada).

També es va aprovar per unanimitat en el ple la constitució de la Comunitat d’Usuaris d’abocament Dénia-Ondara-Pedreguer; la redacció de l’ordenança reguladora de l’absentisme escolar; i la moció d’urgència presentada per l’Equip de Govern per a incloure els voluntaris de Protecció Civil en el pla de vacunació del covid-19. No es va debatre (en rebutjar la urgència de la moció l’Equip de Govern) la proposta del PP relativa a què els actes culturals que es van a realitzar en la plaça de bous, a partir de maig, es puguen realitzar al carrer i cada vegada en una zona diferent del poble perquè els hostalers puguen ampliar la terrassa. La votació de la urgència de la moció va comptar amb el vot a favor del PP i Ciutadans; i en contra de l’Equip de Govern PSPV-Compromís. L’Alcalde va recordar, per a rebutjar la urgència de la moció, que “estem en pandèmia i no es poden plantejar esdeveniments en un lloc que no tinga control sanitari”.

Publicado en Actualitat, Política.