LA I VOLTA CICLISTA FÉMINES D’ONDARA DESAFIA A LA PLUJA

137 dones de totes les categories van completar aquest Trofeu Ajuntament d’Ondara, amb el que Ondara va commemorar també que avui és el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona

Ondara, 08.03.21. Malgrat la pluja que ahir queia en la Marina Alta, les 137 ciclistes participants en la Volta la Marina Trofeu Ajuntament d’Ondara – Volta Ciclista Fémines; etapa de la XXXV Volta la Marina 2021, van desafiar als elements i van completar un recorregut de 69 km en la primera prova de ciclisme femení de l’any a la Comunitat Valenciana. El Trofeu Ajuntament d’Ondara de ciclisme femení va ser una prova emmarcada en la commemoració del Dia Internacional de la Dona d’Ondara. La ciclista d’Ontinyent, Sofía Rodríguez (Sopela Women’s Team), va demostrar ser la més forta i es va imposar en solitari després d’1 hora i 53 minuts de pedaleig davall la pluja. En el protocol·lari acte de tall de cinta, així com en el lliurament de trofeus, van estar presents les regidores d’Esports i Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa i Raquel Mengual, així com Mónica Torres, vicepresidenta del Club Ciclista Segària i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos. El lliurament de trofeus va tindre lloc al Prado, en compte de la Plaça de Bous, per a realitzar l’acte a cobert de la pluja.

L’avinguda Doctor Fleming, enfront de la Plaça de Bous d’Ondara, va acollir l’eixida i meta de la prova, en la que van participar corredores de totes les categories ( cadet, júnior, elit, sub23 i màster 30, 40 i 50 ). Amb la pluja com a protagonista, la carrera va arrancar a les 10 del matí per a totes excepte les cadets que ho van fer més tard des de Sagra. Inicialment, les ciclistes van haver de completar dues voltes a un circuit inicial per Sagra, Orba, Benidoleig i Ondara, on en cada pas va estar situada una meta volant. Sofía Rodríguez va puntuar en primera posició en ambdós ocasions, assegurant-se aquesta classificació secundària. En el segon pas, a més, va aconseguir fer-ho escapada junt amb la júnior catalana Lucía García (Costa Brava – Mediterranean Food). Per darrere, un reduït grup perseguidor rodava ja a pràcticament un minut de cap de carrera. Rodríguez i García van afrontar amb relatiu avantatge la volta al circuit final que els va portar en direcció al Verger, Ràfol i Beniarbeig. Va ser en les rampes de l’Alt dels Sorells, una pujada de 2’8 km amb un pendent mitjana del 5’6 %, quan la sub23 del Sopela va aconseguir anar-se en solitari. Ja en meta, Rodríguez va certificar el triomf amb 1’32” sobre Lucía García. El podi ho va completar Paula Soler (Sopela Women’s Team), que va donar temps al grup perseguidor creuant la meta a 2’37” de la vencedora.

Les guanyadores en les respectives categories van ser Laia Bosch (Costa Brava – Mediterranean Food) en cadets, Lucía García (Costa Brava – Mediterranean Food) en juniors, Sofía Rodríguez (Sopela Women’s Team) en sub23, Teresa Ripoll (Team Farto-BTC) en élites, Saida Perea (PC Beniopa) en màster 30, Verónica Palazuelos (WS Master Entrenamientociclismo.com) en màster 40 i Raquel Montañés (WS Master Entrenamientociclismo.com) en màster 50. A més, Sofía Rodríguez es va emportar les classificacions de la muntanya i les metes volants, mentre que Sopela Women’s Team va guanyar per equips.

Antonio Molina, organitzador de la Volta la Marina, va agrair la implicació de l’Ajuntament d’Ondara, així com de la Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil i el Club Ciclista Segària “a fer possible la primera prova del calendari ciclista femení de 2021 a la Comunitat Valenciana”.

Des de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa i Raquel Mengual han agraït la implicació de l’organització i l’alta participació de dones ciclistes de totes les edats malgrat la pluja, i s’ha recalcat que aquest esdeveniment ha sigut treballat des de la perspectiva d’Igualtat, donant importància a la Dona en el panorama ciclista comarcal. En la prova s’han seguit totes les mesures que marca Salut Pública i el protocol i mesures de seguretat per a prevenir contagis per covid-19.

Les classificacions es poden consultar en la web: https://voltalamarina.com/

en l’enllaç següent:

https://voltalamarina.com/volta-la-marina-2021/etapa-7—ondara-151

Publicado en Actualitat, Esports.