AQUEST MES DE MARÇ, TORNA LA “CULTURA SEGURA” AMB ONDARA, LA JOIA DE LA CULTURA

Amb la millora de la situació epidemiològica, des d’aquest mateix mes de març es reprendrà l’agenda cultural d’Ondara sempre amb els preceptius protocols de seguretat i reduccions d’aforament

Ondara, 02.03.21. La Regidoria de Cultura d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha presentat hui en la Plaça de Bous els actes i activitats previstes per a aquest mes de març en l’apartat cultural. Raquel Mengual, acompanyada per la tècnica de l’àrea, Ximi Vives, ha anunciat que amb l’alçament d’algunes de les restriccions i amb la millora de la situació epidemiològica a Ondara i a la comarca, des d’aquest mateix mes de març es reprendrà l’agenda cultural d’Ondara amb els actes i activitats permesos segons les mesures que marque Salut Pública, sempre amb els preceptius protocols de seguretat i reduccions d’aforament, en els espais oportuns; Plaça de Bous (dins del projecte La Joia de la Cultura); Auditori Municipal Valerià Gil i Casa de Cultura (que compten amb protocols específics anti covid-19). Els actes se celebraran sempre que la situació per la pandèmia ho permeta.

D’aquesta manera, aquest mes de març torna a Ondara La “Joia de la Cultura” per a oferir “cultura segura” en aquests temps de pandèmia, amb actes i activitats en espais municipals habilitats amb protocols de prevenció del covid 19-. Per motius de seguretat i aforament, seguint el protocol de prevenció del covid-19, per als actes culturals d’Ondara caldrà reservar l’entrada a la Casa de Cultura d’Ondara o en la nova web de gestió d’esdeveniments locals: www.agendaondara.es . El primer dels actes tindrà lloc aquest mateix diumenge, 7 de març a la Plaça de Bous d’Ondara, amb el teatre per a públic familiar: “Tempus Màgicus” a càrrec de J.M. Gestió teatral, a les 18 hores amb entrada gratuïta; una espectacular mescla de clowns, circ, equilibri, acrobàcia i màgia. Aquest mes, l’agenda d’Ondara comptarà a més de amb teatre, també amb música (recital de presentació del V Premi de Composició per a dolçaina i piano; i música de cambra); presentació literària, exposició d’il·lustracions i conta contes.

Cal indicar a més que aquest mateix mes de març, comença també a funcionar la Torre del Rellotge com a espai expositiu, gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament d’Ondara i la Fundació Baleària perquè la Torre del Rellotge siga seu d’exposicions; i que la Plaça de Bous d’Ondara aculla esdeveniments musicals de la Fundació Baleària, dins del programa “Llotges de la Cultura”. En la Torre del Rellotge, la Fundació organitzarà exposicions que tindran com a fil conductor els Objectius de Desenvolupament Sostenible, donat el compromís de l’entitat i de l’Ajuntament d’Ondara amb l’Agenda 2030. La primera d’aquestes mostres serà la col·lectiva ‘De Anantapur a Camelle’, que reuneix les obres de vuit artistes balears que van realitzar un viatge a l’Índia i que parla de la pobresa i les desigualtats, l’ODS 1, i que es podrà visitar en la Torre del Rellotge del 13 al 31 de març.

L’avanç de la programació cultural d’Ondara per al mes de març de 2021 és el següent :

PROGRAMACIÓ CULTURAL MARÇ 2021 ONDARA

Diumenge, 7

10h – Plaça de bous

TROFEU AJUNTAMENT D’ONDARA

VOLTA CICLISTA FÉMINES

18h – Plaça de bous

TEATRE PÚBLIC FAMILIAR

J.M. Gestió teatral presenta “TEMPUS MÀGICUS”

Clowns, circ, equilibri, acrobàcia, màgia… L’ESPECTACLE QUE MAI OBLIDARÀS!!

Dilluns, 8

Del 8 al 19 de març a la Casa de Cultura

EXPOSICIÓ «Exili Il·lustrat»: Una exposició amb 36 vides, 36 persones dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores, per a entendre el drama de viure el desarrelament obligat

Divendres, 12

20h – Casa Cultura

PRESENTACIÓ LLIBRE

“Aquella primavera con Esther” a càrrec de l’autor Antonio Doménech

Del 13 al 31, Torre del rellotge

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

“De Anantapur a Camelle passant pel mediterrani”

Visites: Matí de 9 a 14h i vesprades de 16.30 a 20.30h

Dissabte 13

20h – Casa Cultura

RECITAL PRESENTACIÓ

Bases del “V Premi de Composició per a dolçaina i piano. Ondara ”

Josep Alemany, dolçaina

David González, piano

Dimecres, 17

18h – Casa Cultura

L’HORA DEL CONTE

“Rosa caramel” per Alba Durán

Divendres, 19

20h – Casa Cultura

MÚSICA DE CAMBRA – CLARINET CYCLE

“KLARHARP ENSEMBLE”

José Maria Santandreu, clarinet

Jaume Gimeno Climent, arpa

ENTRADA GRATUÏTA

Per motius de seguretat i aforament cal reservar l’entrada a la Casa de Cultura o www.agendaondara.es

Publicado en Actualitat, Cultura.