REUNIÓ DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA AMB LA UNED EN EL MARC DE L’AGENDA 2030

Des de l’Ajuntament d’Ondara s’inicien així els contactes per a aplicar l’Agenda 2030 a Ondara amb l’objectiu que les polítiques locals estiguen guiades pels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides

01.03.21. L’Ajuntament d’Ondara i el C.A. UNED Dénia es van reunir la setmana passada per a abordar els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb motiu de l’Agenda 2030. En la reunió van estar presents José Ramiro, Alcalde d’Ondara; Pedro Gil, Tècnic de Joventut d’Ondara i Raquel Martí, Directora del C.A. UNED Dénia. La trobada es produeix arran de la pròxima posada en marxa de la Càtedra d’Igualtat i Agenda 2030 UNED Dénia, per la qual cosa el centre està mantenint contacte amb totes les entitats que formen part del Consorci Universitari per a dissenyar les línies estratègiques que les entitats locals i la universitat han de seguir per a poder complir amb els ODS i l’Agenda 2030.

Tal com indica el Govern i l’Assemblea Constituent de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, xarxa de la FEMP integrada per 167 membres, assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, de l’Agenda 2030, només serà possible des dels municipis i ciutats, des de les polítiques locals i des del seu compromís; el principal objectiu dels quals és afavorir “la implementació de l’Agenda 2030 en municipis i províncies”. Segons s’indica des de la UNED, la iniciativa d’aquestes reunions i la realització d’aquest treball confirma el compromís del C.A. UNED Dénia amb la investigació, formació, sensibilització, cooperació i integració de l’Agenda 2030 i dels 17 objectius de desenvolupament sostenible declarats per les Nacions Unides.

Per la seua banda, l’Alcalde i responsable de l’àrea Agenda 2030 de l’Ajuntament d’Ondara, José Ramiro, ha avançat la intenció municipal de què Ondara compte pròximament amb el seu propi Pla Estratègic 2030, que, gràcies a la posada en marxa de la Càtedra d’Igualtat i Agenda 2030 UNED Dénia estiga elaborat per aquest departament, igual que el Pla d’Igualtat d’Ondara; de manera que es puga realitzar una anàlisi de la realitat del municipi i planificar els canvis necessaris per a assumir els objectius de desenvolupament sostenible. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’inicien així els contactes per a aplicar l’Agenda 2030 a Ondara amb l’objectiu que les polítiques que s’impulsen a nivell local, també estiguen guiades pels objectius de desenvolupament sostenible que marca Nacions Unides.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.