ONDARA CREARÀ EL JARDÍ “EL CARAGOL” EN UN QUADRANT DEL PARC PÚBLIC TOSSALS

  • L’alumnat de jardineria del taller d’ocupació “Et Formem” serà l’encarregat d’habilitar aquesta nova zona d’esplai, que comptarà amb un jardí de ribera, un estany i una séquia; tot això recreant la forma d’un caragol
  • A les 19 hores d’avui dimecres 3 de febrer s’estrenarà en el canal YouTube de l’Ajuntament d’Ondara la presentació en vídeo del projecte en aquest enllaç: https://youtu.be/SeIFQ1iYtMM

Ondara, 03.02.21. L’Ajuntament d’Ondara habilitarà una nova zona de jardí en l’àrea verda del parc públic Tossals. En concret, en l’últim dels quadrants d’aquesta zona verda que faltava per completar (en els altres tres quadrants està el pump track; el centre de Dia i una zona enjardinada mediterrània). El projecte es realitzarà en el quadrant que està davant del pump track (el que fa cantó entre els carrers Enric Valor i Joan Lluís Vives). L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Parcs i Jardins, Pere Picornell, van participar ahir en la Casa de Cultura en la presentació del projecte davant dels integrants del Taller d’Ocupació “Et Formem IV” (que s’imparteix a Ondara des del passat mes de novembre dedicat a la jardineria), i que seran els encarregats d’habilitar el jardí.

El projecte a realitzar serà el “Jardí el Caragol”: una nova zona verda que garantirà llocs d’esplai i que afavorirà la biodiversitat de la zona, amb la creació d’un bosc de ribera i espècies autòctones. Comptarà amb zones humides: un estany i una séquia; plantes de ribera i de zones humides, així com zones de descans. El jardí “El Caragol” es crearà entorn de la geometria de la seua xicoteta plaça en forma de caragol, d’ací el seu nom.

“El Caragol” estarà compost per espècies vegetals que s’adapten perfectament a les condicions ambientals, amb la premissa que siga de baix manteniment. En els diferents espais predominarà el color, les textures, les formes que seran l’essència d’aquest xicotet ecosistema aquàtic. La col·lecció botànica és molt àmplia, destacant la sèrie vegetativa des del mateix interior de l’aigua fins a la formació del bosc de ribera amb la seua fauna associada, donant un alt valor paisatgista.

L’execució del projecte anirà a càrrec de l’alumnat del Taller d’Ocupació denominat “Et Formem: Ondara apostem pel teu futur IV”. Aquest taller s’està impartint a Ondara gràcies a una subvenció de 240.206 euros concedida pel Labora – Servei Valencià d’Ocupació i Formació per a la realització d’aquest programa mixt d’ocupació i formació. Per a aquest programa, es van contractar a 20 persones, que van començar a treballar el passat 30 de novembre, i que durant mig any rebran formació i realitzaran treballs com a auxiliars de vivers, jardins, conservació i millora de muntanyes.

Cal destacar que a les 19 hores d’avui dimecres 3 de febrer s’estrenarà en el canal YouTube de l’Ajuntament d’Ondara la presentació en vídeo del projecte, en l’enllaç següent: https://youtu.be/SeIFQ1iYtMM

Una vegada finalitze el directe, aquest mateix enllaç serà l’enllaç del vídeo definitiu. Es podrà trobar en el canal de YouTube oficial de l’ajuntament d’Ondara.

https://www.youtube.com/user/OndaraOficial

El projecte es pot consultar en aquest enllaç PDF:

https://drive.google.com/file/d/1xBA3QGE-uwOhAelIHYd7oZN1hDEcAIfZ/view?usp=sharing

A causa de les restriccions pel covid-19 no es pot realitzar una exposició i presentació pública del projecte previst. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’anima a la ciutadania a consultar aquest projecte en els enllaços anteriors, per a poder exposar davant de l’Ajuntament d’Ondara els seus suggeriments, dubtes, consultes o al·legacions al respecte.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.