A ONDARA LI CORRESPON 294.691 EUROS DEL “PLA RESISTEIX”

L’Ajuntament d’Ondara s’adherirà immediatament a aquest pla i gestionarà directament la tramitació de les ajudes, dirigides als sectors més afectats per la pandèmia, especialment hostaleria, turisme, oci i activitats artístiques i culturals

Ondara, 27.01.21. Ahir 26 de gener va ser publicat en el DOGV el DECRET LLEI 1/202, de 22 de gener, del Consell, pel qual s’aprova el Pla Resistir, que inclou ajudes en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia, especialment en el cas dels sectors d’hostaleria, turisme, oci i les activitats artístiques i culturals. Al municipi d’Ondara, segons ha sigut publicat en el decret, li correspon una quantia de 294.691 euros. D’aquesta quantitat, la Generalitat destinarà el 62,5 %; l’Ajuntament es compromet a realitzar una aportació del 15 % i el 22,5 % restant serà aportat per la Diputació Provincial.

Les ajudes Parèntesi seran gestionades pels propis ajuntaments, que disposaran d’un termini de 10 dies des de la publicació del decret llei per a presentar la sol·licitud de participació. L’Ajuntament d’Ondara s’adherirà immediatament a aquest pla, segons ha avançat l’Alcalde, José Ramiro, el qual ha explicat que la càrrega administrativa de la tramitació de les ajudes correspondrà als propis Ajuntaments. La línia d’ajudes Parèntesi està impulsada per la Generalitat Valenciana per a ajudar a autònoms i microempreses dels sectors més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia. L’Ajuntament d’Ondara informarà pròximament sobre els procediments i tràmits necessaris per a accedir a aquestes ajudes, que seran gestionades per part de l’administració local.

Les ajudes consistiran en una ajuda directa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa dels sectors més afectats (amb un màxim de 10 persones treballadores), que s’incrementarà en 200 euros per cada treballador a càrrec seu. La quantia que rebrà cada beneficiari pot arribar a un màxim de 10.000 euros. A més, les ajudes es destinaran a cobrir les despeses corrents de l’activitat empresarial des d’abril de 2020, moment d’inici de la pandèmia.

La línia Parèntesi forma part del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, que destinarà un total de 380 milions d’euros per a ajudar a empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que van entrar en vigor el 21 de gener; especialment en el cas dels sectors d’hostaleria, turisme, oci i les activitats artístiques i culturals.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.