HUI COMENÇA UN TANCAMENT DE PERSONAL DE LA RESIDÈNCIA D’ONDARA PER A EVITAR CONTAGIS FINS A L’APLICACIÓ DE LA SEGONA DOSI DE LA VACUNA

A l’espera de la tan anhelada immunitat, un grup de treballadores romandran en el centre les 24 hores, durant 2 setmanes, per a evitar que el Covid-19 entre en la Residència d’Ondara en aquests moments, que són els més durs fins a la data per la incidència acumulada actual d’Ondara

Ondara, 18.01.21. La incidència acumulada d’Ondara (actualment de 1.247,46 casos per 100.000 habitants) i de tota la comarca ha motivat el personal de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara a realitzar un tancament voluntari en el centre durant dues setmanes, romanent allí les 24 hores del dia, amb l’objectiu d’impedir que el covid-19 entre en la residència en aquests moments, que són crítics per la greu situació que es viu a la comarca. A l’espera de l’administració de la segona dosi de la vacuna als residents i personal, prevista per al 28 o el 30 de gener, un grup de cinc treballadores de la residència, entre les que es troba la seua directora, Paqui Ferrando, ha decidit, de forma voluntària, no eixir d’aquest centre fins que s’administre la segona dosi. Després haurà de passar una setmana més per a adquirir la tan anhelada immunitat, però per a llavors esperen que la incidència en la comarca ja haja baixat i es puga tornar a la rutina normal.

Durant aquestes dues pròximes setmanes, des d’avui 18 de gener i fins al 30 de gener (la primera dosi de la vacuna la van rebre el passat 9 de gener), el personal de la residència va a quedar-se sense eixir les 24 hores, dins de la residència (a excepció del personal de cuina i bugaderia, que funcionaran amb normalitat però sense entrar en la residència). Ho fan, com recalca la directora, Paqui Ferrando, “de forma voluntària, per a preservar la seguretat i la salut dels nostres residents”, i també, afig “per a preservar el nostre estat mental”, ja que afirma “el treball físic no pesa tant com la part psicològica que hem tingut des de març i que s’ha anat complicant molt”, sempre patint per poder ser elles, les treballadores, les causants d’un possible contagi entre els residents; un grup especialment vulnerable. Per a evitar aquest risc, ara estaran recloses en el centre durant dues setmanes.

Respecte d’això, l’Alcalde d’Ondara, i president del Patronat Mare de Déu de la Soledat, José Ramiro, ha lloat la decisió del personal de la Residència d’Ondara, assegurant que “és admirable que aquestes persones, voluntària i desinteressadament, opten per romandre en el centre per a cuidar als nostres majors i evitar que es contagien”, i ha mostrat la seua esperança en què amb l’arribada de la segona dosi de la vacuna a la Residència d’Ondara, se supere aquesta crisi sanitària sense haver tingut infectats entre els residents, com fins ara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.