ONDARA APOSTA FERMAMENT PEL CICLISME COM A ESPORT EN ÈPOCA DE PANDÈMIA

  • Al febrer i març, Ondara acollirà tres proves ciclistes: la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana , la Volta a la Marina i la Volta Ciclista Fémines
  • Avui s’ha presentat en l’Ajuntament d’Ondara la 72a Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell, la primera etapa de la qual culmina a Ondara el 3 de febrer, i la XXXV Volta Ciclista a la Marina, amb etapa a Ondara el 7 de febrer

Ondara, 15.01.21. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la seua Regidoria d’Esports, dirigida per Mar Chesa, ha decidit apostar enguany 2021 pel ciclisme, i en els pròxims dos mesos se celebraran a Ondara fins a 3 proves ciclistes. En concret, Ondara acollirà la meta de la 72a Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell el 3 de febrer; la XXXV Volta Ciclista a la Marina el 7 de febrer; i la I Volta Ciclista Fémines – Ajuntament d’Ondara que se celebrarà el 7 de març. En una època tan complicada com la que estem vivint a causa de la pandèmia, l’Ajuntament d’Ondara reforça així el seu compromís amb l’esport, potenciant una disciplina segura, saludable i a l’abast de tota la ciutadania, com és el ciclisme.

72a Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell: Ondara serà la meta de la primera etapa el 3 de febrer

Aquest matí, a l’Ajuntament d’Ondara ha sigut la presentació de dos d’aquestes proves. D’una banda, s’ha presentat la 72a Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell, que per primera vegada culminarà la seua primera etapa a Ondara, el dimecres 3 de febrer. La presentació ha comptat, per part de l’Ajuntament, amb l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Esports, Mar Chesa. Per part de l’organització de la Volta, han participat el director tècnic de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, Paco Benítez, i el cap de seguretat, Vicente Pérez Balaguer. A l’Ajuntament d’Ondara han celebrat una reunió organitzativa i de coordinació, i per a això han comptat amb la participació del cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano.

Les restriccions per la pandèmia mundial del coronavirus han obligat a suspendre o ajornar diverses proves, però no aquesta Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell, que se celebrarà del 3 al 7 de febrer 2021. Unes dates que la col·loquen com la cita més important de l’inici de la temporada internacional; sent pràcticament la primera carrera ciclista de l’any que se celebra internacionalment. Els millors equips del «pelotó» internacional acudiran un any més a les carreteres valencianes i l’inici de la volta passarà en aquesta ocasió també per Ondara, on estarà la meta de la primera etapa de la Volta CV, amb eixida a Elx. L’eixida serà a Elx a les 12:30 hores, i l’arribada està prevista a Ondara sobre les 17:30 hores, entrant per la carretera des de Dénia a Ondara, sent la meta just abans del col·legi Sanchis Guarner. Aquesta primera etapa de la volta té 166 km i passa per Elx, zona d’interior de la muntanya de la província d’Alacant, Coll de Rates, Parcent, Pedreguer, i la Xara, arribant a Ondara en un esprint de 3 km des de la Xara per la carretera de Dénia a Ondara. Es tracta d’una etapa amb 4 ports, segons ha detallat el director tècnic, Paco Benítez, el qual ha augurat que tota l’atenció del ciclisme mundial estarà eixe dia a Ondara, atès que la volta tindrà molt impacte mediàtic i de promoció turística. La Volta CV es podrà seguir en directe a través del canal televisiu Eurosport i en les xarxes socials en streaming.

En la presentació realitzada hui, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Esports, Mar Chesa, han aprofitat per a agrair a l’organització d’aquesta 72 edició de la Volta Ciclista CV, per haver comptat amb Ondara per a reactivar l’esport a la Comunitat Valenciana i mitigar els efectes de la crisi del Covid-19. Mar Chesa ha recalcat que “2021 és l’any del ciclisme a Ondara”.

XXXV Volta Ciclista a la Marina amb etapa d’Ondara el 7 de febrer

D’altra banda, la XXXV Volta Ciclista a la Marina s’està celebrant del 10 de gener fins al 14 de març de 2021. Ondara serà l’escenari de la 5a etapa d’aquesta Volta, el diumenge 7 de febrer. Un esdeveniment organitzat amb la col·laboració del Club Ciclista Segària, que en la passada edició de 2020 es va recuperar a Ondara. L’etapa d’Ondara (que realitza el mateix recorregut que la de 2020) tornarà a vertebrar les localitats del Girona amb dues metes volants a Ondara i un premi de muntanya en l’Alt dels Sorells. En l’etapa d’Ondara els participants podran gaudir dels paratges naturals del municipi, així com de la Plaça de Bous d’Ondara com a atractiu turístic. L’eixida (10 hores) i la meta (12 hores) tindran lloc a l’Avinguda Doctor Fleming, davant de la Plaça de Bous. El circuit té 67 km i inclou els passos per les localitats de Beniarbeig, Sanet, Ràfol, Sagra, Tormos, Orba i Benidoleig, amb bucle en aquests últims i el curt però intens Portet dels Sorells, amb el posterior final cap a la meta a l’Avinguda Doctor Fleming d’Ondara. La presentació de l’etapa d’Ondara de la Volta Ciclista a la Marina 2021 ha comptat amb la presència del director tècnic de la Volta Ciclista a la Marina, Antonio Molina, i el coordinador de seguretat de motos, Manuel Ramírez Sánchez; així com els representants del Club Ciclista Segària: el seu president, Esteban Reig, i el secretari, Ramón Mut. A més s’ha celebrat en l’Ajuntament d’Ondara la reunió tècnica de coordinació, amb la participació del cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano.

En la presentació, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha aprofitat per a anunciar que enguany 2021, a més, se celebrarà a Ondara un nou esdeveniment ciclista, que tindrà lloc el 7 de març: la “I Volta Ciclista Fémines – Ajuntament d’Ondara”, un esdeveniment treballat des de la perspectiva d’Igualtat, donant importància a la Dona en el panorama ciclista comarcal. Es tracta d’una nova etapa emmarcada també en la XXXV Volta Ciclista a la Marina (la 8a en aquest cas).

Publicado en Actualitat, Esports.