Nota de premsa MACMA: La MACMA publica la reedició del receptari Menjars de la Marina Alta amb nou disseny i continguts

*Nota de premsa MACMA*

La MACMA –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta– publicà el 2005 un treball pioner pel que fa a la reivindicació de la cuina de la Marina Alta. Recopilat per Vicent Ortuño i Ginestar, el receptari reunia els plats més característics de la comarca i al mateix temps cohesionava tot un llegat gastronòmic basat en l’arrelament popular i tradicional de les receptes. El treball, que es distribuí als 33 ajuntaments de la Marina Alta, s’exhaurí al poc temps de publicar-se, per la qual cosa quedà pendent des d’aleshores la reedició d’un llibre molt buscat i demandat pels veïns i veïnes de la comarca.

Quinze anys després, Menjars de la Marina Alta es reedita amb un nou disseny i continguts que actualitzen el volum originari i amplien els objectius de difusió de la primera versió. Entre les novetats, l’obertura del llibre amb l’estimat poema gastronòmic de Vicent Andrés Estellés, Res no m’agrada tant, la inclusió del pròleg original, així com un pròleg de la reedició actual, a més de noves receptes que no apareixien a la primera edició i una actualització del fons fotogràfic. D’altra banda, l’apartat de dolços i postres s’ha suprimit ja que les esmentades receptes ja estaven incloses en la reedició de Rebosteria de la Marina Alta, l’anterior receptari de la MACMA amb què es completa la col·lecció. No debades, el format de llibre amb anelles i paper vernissat és un valor afegit per a poder cuinar aquestes especialitats amb el llibre al costat, tal com subratlla Jovi Lozano Seser, gerent de la MACMA i coordinador de la reedició. Si més no, les més de cent planes que completen el receptari pretenen acostar aquests plats de sempre a les noves generacions i al mateix temps dignificar la importància de la nostra cuina tradicional i dels ingredients que la forgen.

Menjars de la Marina Alta està distribuint-se ja a les llibreries de la Marina Alta i el preu del llibre és de 10 €. També pot adquirir-se a la seu de la MACMA (c/Blasco Ibáñez, 50 – Ondara). Per a més informació, contactar amb la MACMA.

*Nota de premsa MACMA*

Publicado en Actualitat, Associacions.