ES TRANSFORMA DE FONT A ROTONDA ENJARDINADA AMB OLIVERA, EN L’ACCÉS NORD D’ONDARA (AV. DOCTOR FLEMING)

Ondara, 26.11.20. L’Ajuntament d’Ondara està convertint una font, que requeria de constant manteniment, en una rotonda enjardinada de baix consum hídric, amb una olivera al seu centre. Així ho ha anunciat el Regidor de Parcs i Jardins, Pere Picornell, després de les labors realitzades aquesta setmana per la brigada SINMA d’obres i serveis, i que es preveu culminen en breu. Es tracta de la rotonda de l’accés nord al nucli urbà d’Ondara, accedint des del Verger; concretament en l’avinguda Doctor Fleming, enfront del MasyMas; un encreuament amb rotonda amb què es dóna accés també al camí La Mar, en direcció a l’IES Xebic i la piscina.


És la segona rotonda amb font que es converteix en una rotonda enjardinada, després de la mateixa operació realitzada en la rotonda enfront del Llavador el passat mes de juny. Amb aquesta transformació s’aconsegueix més seguretat i un menor manteniment, amb un important estalvi hídric, i es redueix la necessitat d’analítiques. Cal recordar que, com a mesura de seguretat contra el Covid-19, a principis de l’estat d’alarma es van buidar totes les fonts municipals del nucli urbà d’Ondara. Ara, aquesta font ubicada en l’accés nord, queda convertida també en una rotonda amb jardí, de fàcil manteniment i que no requereix constants reparacions. No obstant això, les obres realitzades permeten revertir l’ús de la rotonda, per si en un futur es tornara a instal·lar la font.

Les obres estan sent executades per la Brigada SINMA, i l’olivera no ha suposat cap cost econòmic. Quant al material, s’està utilitzant de sobrants d’obres municipals.

D’altra banda, Pere Picornell també ha donat a conèixer que una altra de les actuacions que s’estan duent a terme en l’àrea de parcs i jardins és l’enjardinament de la rotonda ubicada en el camí La Mar, passat l’IES Xebic, on s’ha col·locat un “margalló”. A més, es va a plantar una olivera jove en la gespa de la zona enjardinada del Xopar, en l’entrada pel carrer Picasso. Les plantes han sigut totes una donació particular.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.