L’ALUMNAT DEL CEIP SANCHIS GUARNER VISITA LA RUTA “DONES QUE DEIXEN RASTRE”, EL PROJECTE DE LA REGIDORIA D’IGUALTAT D’ONDARA PER A VISIBILITZAR A DONES DESTACADES

En la mostra es realitza un recorregut pels llocs emblemàtics del poble, amb el que es visibilitza a 30 dones pioneres i destacades en totes les disciplines

Ondara, 25.11.20. Hui dimecres 25 de novembre, coincidint amb l’efemèride del Dia Internacional contra la violència masclista, l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara ha recorregut els carrers del poble seguint la ruta “Dones que deixen rastre”; una manera didàctica i positiva per a commemorar el 25N.

Els distints grups del col·legi de primària, acompanyats pels seus respectius professors/res, han anat visitant els distints emplaçaments on es pot contemplar aquesta proposta, rebent les corresponents explicacions sobre cadascuna de les dones destacades.

Cal recordar que sota el títol “Dones que deixen rastre”, aquesta proposta (impulsada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, junt amb la Comissió d’Igualtat d’Ondara), es pot visitar des del passat mes d’agost en el nucli urbà d’Ondara. Gràcies als vinils col·locats en terra, es realitza un recorregut pels llocs emblemàtics del centre del poble, amb el que es visibilitza a 30 dones pioneres i destacades en totes les disciplines (dones tant d’Ondara, com de la Marina Alta, de la Comunitat Valenciana i també de tota Espanya). En realitzar el recorregut, es visualitzen els distints vinils, ubicats estratègicament en llocs públics, dedicats a cadascuna d’aquestes dones “que deixen rastre”. A manera d’exposició a l’aire lliure, en cada il·lustració es detalla, a més de la foto, la biografia i l’explicació de per què eixa dona va ser pionera en la seua àrea. La mostra es contempla en llocs com la Casa de Cultura, la Plaça de Bous, l’edifici del Prado, l’Ajuntament, l’Auditori Municipal, l’Aulari de Música, el col·legi Sanchis Guarner o el pavelló d’esports. Es visibilitza a dones locals com la pintora Rosa Gavilà, la cheff Pepa Romans o la mestra Joaquina Gavilà; però també de rellevància autonòmica i inclús estatal. Aquesta iniciativa està finançada amb part dels fons que li corresponen a Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.