Nota de premsa MACMA: La MACMA presenta el Calendari dels Brillants de 2021

**Nota de premsa MACMA**

24/11/2021

La MACMA presenta el Calendari dels Brillants de 2021

Coincidint amb el tram final de l’any i, tal com és costum a la comarca, el 2021 ja té Calendari dels Brillants. Hui mateix han presentat el volum a l’Ajuntament d’Ondara José Ramiro, president de la MACMA, i Joan Josep Cardona, responsable d’aquest veterà projecte editorial que ha estat publicat novament per la MACMA –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta– en la seua qualitat representativa dels municipis de la comarca, els quals són els coeditors del treball. El president de la Mancomunitat ha recordat que amb aquest nou volum s’abasta la xifra de 34 edicions de l’almanac, “per la qual cosa és un orgull que un projecte editorial desenvolupat a la Marina Alta, amb els suport dels ajuntaments de la comarca, s’haja consolidat dins del nostre calendari cultural”, ha assenyalat Ramiro.

Tal com ha manifestat Joan Josep Cardona pel que fa al nou volum i a la seua repercussió en la seua 34ª edició, “el calendari d’enguany ha assolit un nivell de signatures i continguts que el situa entre els millors que hem fet mai”. No debades, un dels objectius de l’almanac d’enguany era fugir de la temàtica del Coronavirus per obrir clarianes d’esperança i optimisme. En aquest sentit, el dossier central està dedicat al concepte de la proximitat com a valor a considerar en uns temps de reflexió col·lectiva. Unes visions tan filosòfiques com privilegiades que es completen amb la resta d’articles dels millors escriptors i escriptores en la nostra llengua i també amb l’apartat La natura raonada, un apèndix que s’endinsa en temàtiques de divulgació científica i que en l’edició de 2021 s’obri amb un article de Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon del Consell.

Cal recordar que el Calendari dels Brillants és un almanac literari que junt amb l’apartat del calendari tradicional, recorda i actualitza als vells almanacs del segle XIX. En aquesta nova edició de 2021 trobem de nou els coneguts apartats que han fet del volum tot un referent cultural. Una publicació que ja ha assolit trenta-quatre edicions i que conté immillorables auguris i reflexions per encetar el nou any.

**Nota de premsa MACMA**

Publicado en Actualitat, Associacions.