ONDARA HABILITA UN PUNT D’ENCONTRE FAMILIAR, AMB FONS PROVINENTS DEL PACTE D’ESTAT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Aquesta iniciativa està finançada amb part dels fons que li corresponen a Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere

Ondara, 09.11.20. Ja s’ha posat en marxa a Ondara el Punt d’Encontre Familiar, que s’ha habilitat, a iniciativa de la Regidoria d’Igualtat (que dirigeix Raquel Mengual) a les instal·lacions de l’antiga infermeria de la Plaça de Bous, al costat de les dependències de la Policia Local d’Ondara.

Aquesta instal·lació s’ha creat a Ondara amb part del finançament que li correspon al municipi en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere (Ondara va rebre 17.997 euros, que s’han de destinar a la realització de projectes o programes a què tinguen com a finalitat el desenvolupament de les mesures del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere, com la realització de campanyes de sensibilització i prevenció de totes les maneres de violència contra les dones; Reforçar els serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència contra la dona; o al Reforç dels Punts d’Encontre Familiar, entre altres mesures).

El punt d’encontre familiar és un servei específic que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que els xiquets, les xiquetes i els adolescents puguen mantenir relacions amb els seus familiars o persones afins durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d’infància i adolescència o altres supòsits d’interrupció de la convivència familiar. Les persones beneficiàries són les xiquetes, els xiquets o els adolescents, així com les persones majors d’edat amb capacitat judicialment modificada subjectes a la pàtria potestat prorrogada, les relacions familiars de la qual s’hagen de facilitar mitjançant aquest recurs, d’acord amb una resolució judicial o administrativa. Les persones usuàries són les persones familiars i afins que tinguen establit l’exercici del règim de visites en un punt d’encontre familiar.

Cal destacar que dins del Pla de Reactivació Econòmica Local, s’ha recorregut a empreses locals d’Ondara per a condicionar el Punt d’Encontre (en concret, Escaioles Molina, Pintura Felipe Olmedo, Mobles Escrivà, Servicolor, Larouch Art de Carrer), i mencionar de forma especial a Núria Iñareta per la donació de material escolar, llibres i jocs, per a dotar de recursos al Punt d’Encontre.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.