FIRA D’ONDARA 2020: COMERÇ, GASTRONOMIA, CULTURA I PROMOCIÓ ECONÒMICA

La Fira de comerç i de l’estoc (del 17 al 22 de novembre, amb 30 comerços participants) vindrà acompanyada pel Concurs de tapes en 13 locals de restauració (del 13 al 29 de novembre); la setmana cultural «Connecta’t a la cultura en família»; la campanya de promoció econòmica «El Tresor d’Ondara»; l’inici de la campanya nadalenca d’ACO i l’ambientació amb jardins urbans.

FIRA DE COMERÇ 2020

Des de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, s’ha organitzat la Fira del comerç i de l’estoc, que es realitzarà en els propis negocis participants del 17 al 22 de novembre. Els comerços disposaran d’un estand dins del local, o d’una carpa externa, on podran oferir descomptes especials de fira, ofertes, o liquidacions. Aquells negocis que no disposen d’un local físic, muntaran una carpa en els llocs habilitats. Cada local participant seguirà els preceptius protocols de seguretat i reduccions d’aforament que estiguen establits.

Una trentena de negocis locals han confirmat la seua participació en aquesta setmana de la fira de comerç, segons s’ha detallat des d’ACO: Bodegues Aguilar, Vinalia Vinoteca, Blat i Farina, Gala’s Mobles, Carnisseria Alberto Picó, Mobles Ortolà, Esports Colau, Sultana Estètica i Spa, Calçats Dora, Passicos La Merceria, Calçats Torres, Piensos Félix, Somriures Ondara, D’Estarca-Cortines, Coses de Casa i Regals, Màxima Bikes, Autoescuela Ondara, Motos Mahiques, Ca Paquitina, Maika Regals, Casa Pepa, Larouch Art de Carrer, Bodes i Flors, Fornés Assessors, Centre de Jardineria Monverd, Cler Interiores, Català la Moda, Mobles Escrivà, Churreria Ondara i M´Agrada Magrana.

La celebració de la setmana de la fira comercial suposarà l’inici de la Campanya Nadalenca d’ACO, amb el sorteig d’un primer premi de 1.000 euros, i un altre de 500 euros, que es podran consumir realitzant compres en els establiments ACO.

Coincidint amb la fira de comerç, durant la setmana del 17 al 22 de novembre es van a muntar zones verdes i jardins urbans efímers en diversos emplaçaments emblemàtics del nucli urbà: la Plaça Major, Plaça de País Valencià i carrer Roser).

S’ha creat un web específic amb codi QR, amb tota la informació de la Fira d’Ondara 2020:

https://firaondara.com/

CONCURS DE TAPES 2020

El Concurs de Tapes, organitzat per l’Ajuntament d’Ondara, es realitzarà en els propis bars i restaurants locals, del 13 al 29 de novembre, per a potenciar el sector durant el tradicional mes dedicat a la fira.

El Concurs de Tapes compta amb propostes com el premi a la millor tapa del poble (premi dotat amb 400 euros per al bar o restaurant guanyador, i 200 euros per al segon), i el sorteig de sopars per als clients que hagen completat el 70% de les tapes participants. La participació per a tots els establiments del sector de la restauració d’Ondara és gratuïta. Cada establiment participant haurà d’elaborar una tapa, on el seu preu de venda serà de tapa + una canya de cervesa o una copa de vi, per 3 euros. La clientela que participe en el concurs, haurà d’omplir el “passaport” o fullet del concurs de tapes, votant cada tapa, i segellant-ho en cada bar o restaurant participant. Quan el client haja degustat el 70 % de les tapes presentades al concurs podrà depositar el tríptic en qualsevol de les urnes exposades en els establiments.

En el Concurs de Tapes de la Fira d’Ondara 2020 participaran 13 bars i restaurants locals: Bar Euro, Bar La Niña, Bar Restaurant Plaça de Bous, Allí Baix Bar, Tasta’m, Restaurant Valero, Bar Gallego, Al teu gust, Bar Cervera, Café Sendra, Bar Centre Social, el Racó d’Ondara i la Xata de Sole.

ELS TRESORS D’ONDARA

Durant els dies de Fira es llançarà també la nova campanya de la Regidoria de Promoció Econòmica “Els Tresors d’Ondara”, que vincula al comerç i la ciutadania amb el món del reciclatge i l’art a través del joc, i que està emmarcada dins del Pla de Reactivació Econòmica Local, per a potenciar el comerç local. Es tracta “d’Una aventura per la història i el comerç d’Ondara” i va dirigida a famílies amb fills fins a 14 anys d’Ondara. Per a participar en el joc, cada xiquet o família amb xiquets entre 6 i 18 anys que desitgen participar, hauran d’accedir a la web: https://eltresordondara.com En ella, hauran d’inscriure’s i es podran descarregar l’aplicació per a Android. Una vegada inscrit, podrà començar el recorregut predefinit de preguntes i proves. Aquest recorregut tindrà un punt de començament i finalització dins de la zona urbana d’Ondara, passant per tots i cadascun dels comerços inscrits (entre 15-20), havent parades intermèdies en els monuments i punts d’interès on hauran de desxifrar una qüestió o prova. Cada comerç participant, tindrà la resposta a la pregunta associada al seu negoci i en ser preguntat, haurà de comunicar-li al/els participant/s. A més, el comerç disposarà en el seu aparador o algun lloc de la botiga d’un “check point”. El xiquet haurà de realitzar una fotografia al “check point” per a demostrar la seua presència en el local. Una vegada completat el recorregut, el participant rebrà una confirmació amb les instruccions per a arreplegar el seu regal segur. Aquesta campanya es desenvolupa des de la Regidoria de Comerç en col·laboració amb ACO, i implica la connexió i participació del col·legi Sanchis Guarner i Les Marjals. Els que completen el recorregut tindran un premi segur, consistent en bossa de monedes de xocolate, i a més se sortejaran 5 tablets entre tots els participants.

CONNECTA’T A LA CULTURA EN FAMÍLIA – FESTIVAL D’ARTS ESCÈNIQUES TARDOR 2020

Des de la Regidoria de Cultura l’Ajuntament d’Ondara s’ha confeccionat un complet programa cultural amb iniciatives per a tots els públics, coincidint amb la setmana de la fira de comerç; així com diverses activitats culturals durant la resta del mes de novembre, prenent com a emplaçament la Plaça de Bous (espai que porta des del mes de juliol acollint els esdeveniments culturals per a promoure la “cultura segura”) i l’Auditori Municipal d’Ondara (edifici municipal que compta amb un protocol específic per a evitar contagis per covid-19).

En ambdós casos els aforaments són limitats i les entrades, que són gratuïtes, s’hauran de reservar de forma prèvia en la Casa de Cultura o per correu electrònic en joiacultura@ondara.org .

La programació emmarcada en el mes de novembre, dins de la campanya «Connecta’t a la Cultura en Família», conté els esdeveniments del Festival d’Arts Escèniques Tardor 2020 patrocinat per la Diputació Provincial d’Alacant.

El programa complet per a aquest mes de novembre és el següent:

 • Diumenge, 8 novembre, 19.30h – Auditori- Teatre “Esclafit Teatre” presenta “@Rita_Trobador?”
 • Diumenge, 15 novembre, 18.30h – Auditori- Teatre Familiar “Tarannà Teatre” presenta “La història de Ferdinand”
 • Dimecres, 18 novembre, 17.30h – Plaça de Bous – Conta Contes, Monipoppins presenta “Contes a la Plaça”
 • Dijous, 19 novembre, 17.30h – Plaça de Bous- Espectacle de Màgia, El “Mag Lucky”
 • Divendres, 20 novembre, 17.30h – Plaça de Bous – “Titelles La Matallina” presenta “Històries de Ratolins”
 • Dissabte, 21 novembre, 12.30h – Plaça de Bous- Música, Concert a càrrec de “Crazy Covers”
 • Dissabte, 21 novembre,17.30h – Plaça de Bous – Teatre Familiar, “L’Estranya Companyia” presenta “Tirant d’Aventures”
 • Diumenge, 22 novembre, 12.30h – Plaça de Bous – Concert a càrrec de la “Banda Infantil i Juvenil d’Ondara”
 • Diumenge, 22 novembre,18.30h – Auditori – Teatre i Circ, El Fedito presenta “Oyun”
 • Dissabte, 28 novembre, 17h – Plaça de Bous – Concert a càrrec de l’Agrupació “Ntra. Sra. de la Pietat d’Oliva”
 • Diumenge, 29 novembre, 12.30h – Plaça de Bous – Concert de Santa Cecilia a càrrec de la “Unió Musical d’Ondara”
 • Diumenge, 29 novembre,18.30h – Auditori – Musical, Inefable presenta “No más bullying”

** AJUNTAMENT D’ONDARA **

Publicado en Actualitat.