Nota premsa MACMA: La MACMA publica les noves guies d’infraestructures i recursos culturals

27/10/2020
La MACMA publica les noves guies d’infraestructures i recursos culturals

La MACMA –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta– ha enllestit aquesta setmana la gestió i compilació de les guies d’infraestructures i recursos culturals: dos projectes en què l’entitat ha treballat durant els dos darrers anys per tal de refermar un document fonamental pel que fa a la vertebració i difusió dels actius culturals de la comarca. Es tracta d’unes guies que cohesionen tant el gruix de recursos culturals com d’infraestructures municipals de la comarca: sens dubte, les bases que defineixen i basteixen el perfil de la gestió cultural de la Marina Alta.

En primer lloc, la guia de recursos culturals aglutina a aquelles i aquells professionals de la Cultura dels municipis de la comarca que operen dins del territori comarcal. En aquest sentit, el document reuneix els i les artistes dels diferents àmbits musicals, dramàtics o de la dansa, entre d’altres. Grups de música, grups de teatre, solistes, bandes, així com la resta de professionals de la Cultura que consten en l’agenda de les regidories de Cultura de la Marina Alta completen un directori de gran vàlua tant per a la dinamització de les empreses culturals com per facilitar la tasca d’accés a la informació per part dels tècnics i tècniques de l’àrea. D’altra banda, la guia d’infraestructures recull tots aquells recursos municipals on es desenvolupa l’activitat cultural: des d’auditoris a cases de Cultura, tot passant pels museus, les sales d’exposició o les biblioteques: emplaçaments públics que són l’eix de la gestió cultural en els 33 municipis de la Marina Alta.

Ambdues guies estan publicades a la web de la Mancomunitat www.macma.org i completen el projecte de difusió dels valors culturals comarcals que s’encetà amb el 20é aniversari de la Mancomunitat. Un projecte que s’ha basat en el consens i la participació dels actius implicats i que consolida l’abast vertebrador i dinamitzador de la MACMA.

Aquest projecte posarà el seu punt i final amb les Jornades Municipals “Gestió Cultural en temps de pandèmia” en la que diferents taules rodones permetran participar als i les assistents en la reflexió i anàlisi conjunta de la realitat comarcal. A més a més, els i les assistents tindran accés al material de projectes culturals que els diferents col·lectius i professionals culturals facilitaran incentivant així el paper fonamental i estructural de consumir cultura de proximitat, de Km 0 i sobretot de qualitat. Tot aquest projecte ha sigut possible gràcies a l’obtenció d’una ajuda específica per al foment de la participació ciutadana i associacionisme de la Conselleria de Participació, transparència, cooperació i qualitat democràtica.

Enllaços a les guies recentment publicades online:

https://www.macma.org/guia-de-recursos-comarcals/
https://www.macma.org/guia-d-infraestructures-comarcals/

** Nota premsa MACMA **

Publicado en Actualitat, Associacions.