ÈXIT DEL II SONAFILM, EL FESTIVAL DE MÚSICA DE CINE, CELEBRAT DISSABTE A LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA

Ondara, 13.10.20. Durant el passat pont festiu es van celebrar diversos esdeveniments culturals a la Plaça de Bous com a projecte «Ondara, la Joia de la Cultura» impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, per a fer cultura segura. Un d’aquests esdeveniments va ser la magnífica segona edició del Sonafilm, que va oferir un espectacular concert amb les millors bandes sonores, a càrrec de la Universal Chamber Orchestra. L’esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Cultura, va comptar amb la col·laboració de l’associació AljubMusic i de l’Institut Valencià de Cultura. Només hi havia 400 localitats, en compliment dels protocols antiCovid i l’aforament limitat; unes localitats que es van omplir de públic de totes les edats.

La Universal Chamber Orchestra, sota la batuta del seu director, José Martínez Colomina, va estar integrada amb 25 músics professionals de corda, percussió i piano (entre ells, es va convidar a participar als músics del poble, i per això el Sonafilm va comptar amb la participació dels músics professionals ondarencs Merxe Pineda, Marcos Ventura Martínez i Paco Pineda). La Universal Chamber Orchestra ho va donar tot i va oferir la millor música de cine amb orquestra de cambra, amb 15 bandes sonores (Memòries de una geisha, Avatar, Avengers, Crepúsculo, Los juegos del Hambre, Alicia en el País de las Maravillas, La Pantera Rosa, Leyendas de Pasión, El Padrino, Brave, Star Trek, Juego de Tronos, James Bond, Regreso al Futuro o Piratas del Caribe). Abans de cada tema, el director, José Martínez Colomina, interactuava amb el públic i detallava informació sobre l’obra que interpretarien.

El concert va ser espectacular i va aconseguir un gran èxit, amb un públic completament entregat, que va poder gaudir al final, a més, d’un bis d’homenatge al compositor Ennio Morricone, difunt enguany 2020.

Després d’aquesta segona edició del Sonafilm en el mes d’octubre, s’espera poder consolidar l’esdeveniment en 2021, amb el concert previst en un primer moment per al mes d’agost, i que es va cancel·lar pel Covid-19. Cal indicar al respecte que aquest estiu no es va poder celebrar la segona edició del festival de música Sonafilm a càrrec de la Universal Symphony Orchestra a Ondara, tal com estava previst, a causa de la pandèmia; però sí que es va poder fer l’esdeveniment Sonafilm a càrrec de la Universal Chamber Orchestra (que és la versió més reduïda de la Universal Symphony).

Publicado en Actualitat, Cultura.