Nota premsa Macma: La MACMA fa un pas històric pel que fa a l’ampliació i diversificació dels serveis comarcals

1/10/2020

** Nota de premsa i fotos Macma **

La MACMA fa un pas històric pel que fa a l’ampliació i diversificació dels serveis comarcals

El ple de la MACMA aprovà ahir per unanimitat la modificació estatutària que s’adapta a la Llei 21/2018 de Mancomunitats i que eixampla de manera definitiva el marc competencial de l’organisme

“Una mesura per a enfortir l’administració comarcal i al mateix temps una oportunitat ineludible per fer de la MACMA un organisme i canal d’optimització dels serveis públics a la Marina Alta”. Amb aquestes paraules, el president de la MACMA José Ramiro introduí ahir el punt central del plenari que es realitzà a l’Auditori Teulada Moraira, encapçalat també per l’alcaldessa del municipi Rosa Vila. I és que, tal com matisà Ramiro, després de les recents modificacions estatutàries de la Mancomunitat per oficialitzar dins l’àmbit competencial les àrees de Turisme, Joventut, Educació i Esports, la nova Llei 21/2018 de Mancomunitats de la Generalitat Valenciana instava l’entitat a adaptar-se a la nova llei per tal de fer d’ampliar i diversificar de manera definitiva els àmbits competencials de la MACMA.

Una adaptació que va ser corroborada per la Direcció General de l’Administració Local, per l’àmbit i representació que suposa en el territori de la Marina Alta la MACMA, fonamentalment pel nombre de poblacions i percentatge d’habitants. No debades, en l’actualitat la MACMA està formada per 32 de les 33 poblacions de la comarca, amb la qual cosa l’organisme dóna servei a una població de 174.820 habitants –atés el cens oficial de 2019–, és a dir, el 99,81 % de la població de la comarca. A més a més, un punt important reivindicat durant anys i ara permés per la nova normativa, és la inclusió dels EATIMS de la Llosa de Camatxo, Jesús Pobre i la Xara com a membres de ple dret en el plenari de l’entitat: una reivindicació històrica que legitima i visibilitza la pertinença d’aquestes entitats locals a la MACMA.

En resum, tal com subratllà Ramiro, la nova i transcendent modificació legitima la Mancomunitat com a plataforma i matriu potencial per a tots aquells serveis que es vulguen mancomunar des del consens i les necessitats dels pobles que en formen part. De fet, un altre punt del plenari, també recolzat per unanimitat, va ser l’aprovació del reglament de la Xarxa Esportiva Marina Alta, el document que oficialitza la continuïtat del ja dissolt CEMA –Consorci Esportiu de la Marina Alta– per mitjà d’un nou format administratiu integrat dins la MACMA que ha sigut consensuat pels tècnics i tècniques d’Esports de la comarca, així com pels regidors i regidores de l’àrea.

Una vegada aprovats aquest punts, en el tram final del ple hi intervingueren el president de la Xarxa Jove, Aitor Llobell, la regidora de Joventut de Dénia Melanie Ivars i el regidor de Joventut del Poblenou de Benitatxell Víctor Bisquert per tal de donar compte dels projectes de la Xarxa Jove Marina Alta. Tot seguit, també dins dels informes de Presidència i Gerència, el gerent de la MACMA Jovi Lozano-Seser resumí les accions imminents de la Mancomunitat dins l’àmbit cultural.

** Nota de premsa i fotos Macma **

Publicado en Actualitat, Associacions.