ONDARA ES VA BOLCAR AHIR EN LA CAMPANYA DE NETEJA “MANS AL RIU”

27 persones voluntàries van dur a terme ahir la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà, i van retirar 260 quilos de residus

Ondara, 28.09.20. Ahir diumenge 27 de setembre es va desenvolupar a Ondara la campanya “Mans al riu!”, consistent en la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà. Durant la jornada es van seguir tots els protocols establits per a previndre contagis per Covid-19: màscara, distància social, grups reduïts, higiene de mans, etc. Malgrat les restriccions derivades de la pandèmia, la campanya es va poder realitzar amb una certa normalitat, encara que va haver-hi menys participació que en anys anteriors, quan van participar més de 40 persones. En total, els participants, guiats per membres del Centre Excursionista d’Ondara, van retirar del llit del riu 260 quilos de residus. La neteja es va realitzar des del túnel al passeig de vianants (direcció poliesportiu) fins passat l’aparcament de la O-30, comprenent tot el llit de l’Alberca pel nucli urbà. El Regidor de Medi Ambient d’Ondara, Pere Picornell, ha agraït la seua col·laboració a totes les persones que han participat en aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient.

“Mans al Riu!” va ser una iniciativa organitzada per Fundació Limne amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, Global Omnium, i l’empresa municipal SINMA Ondara, que és l’encarregada de retirar tots els residus arreplegats i traslladar-los al punt de recollida. Ondara ha sigut un dels trenta municipis valencians que s’han sumat a aquesta campanya d’arreplegada simultània de residus. La jornada de conservació del llit fluvial d’Ondara va comptar amb la participació de més d’una vintena de persones, de totes les edats, que van retirar els residus del llit (principalment, papers, plàstics, envasos, llandes… inclús una bicicleta, poals de pintura o un carret de la compra) durant tot el matí d’ahir diumenge. Per a culminar la jornada de neteja, l’Ajuntament d’Ondara va oferir un dinar als participants.

“Mans al riu” va comptar entre els seus voluntaris amb membres de l’Equip de Govern d’Ondara: el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell; el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner; la Regidora d’Hisenda i Personal, Raquel López, així com també, els representants dels grups municipals del PP i de Ciutadans en l’Ajuntament d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.