L’AJUNTAMENT D’ONDARA POSA A PUNT ELS CENTRES EDUCATIUS I ELS SEUS VOLTANTS PER A L’INICI DEL CURS 2020-2021

S’han pres mesures per a complir totes les normatives i protocols de seguretat per a evitar la propagació del Covid-19

Ondara, 07.09.20. L’Ajuntament d’Ondara, a través de diversos departaments municipals, ha dut a terme una sèrie de tasques, labors de manteniment i obres de cara a l’inici d’aquest nou curs escolar, en diferents espais públics. Unes obres executades per mitjà del personal de manteniment i de la Brigada Municipal, de cara a la reobertura dels centres educatius des d’avui dilluns 7 de setembre, per a complir totes les normatives i protocols de seguretat per a evitar la propagació del Covid-19. Les tasques són extensives, a més dels centres, també a les zones de més trànsit per a accedir als centres educatius, via pública, i als parcs i jardins.

Les actuacions realitzades a l’interior dels centres, com ha detallat el Regidor de Manteniment d’Infraestructures, Miguel Gomis, han consistit en la neteja i desinfecció de tots els aparells d’aire condicionat i calefacció de totes les escoles; la instal·lació d’una barana metàl·lica per a protegir d’un escaló perillós en Marjals; la instal·lació d’una nova coberta metàl·lica en l’entrada del menjador del col·legi Marjals per a protegir en cas de pluja; l’adquisició de tanques per a l’escoleta municipal; el marcatge i col·locació de tanques i cadenes per a separar els espais de seguretat en els col·legis; la col·locació de cadenes de seguretat en les portes de les escales; i penjar pissarres en algunes aules que s’han habilitat com nous espais per a acollir grups aquest curs.

Entre altres actuacions realitzades per la brigada, dins dels recintes dels centres educatius, s’han llevat les aixetes i s’han col·locat tampons per a evitar la manipulació; s’ha instal·lat una nova connexió soterrada d’aigua per fuga i també s’ha canviat la connexió de gimnàs; s’ha col·locat ticador, i molls de retenció en les portes; i s’ha canviat la guia de la porta corredissa principal. En les zones exteriors s’han realitzat labors de manteniment de jardineria i neteja; a més de realitzar una garbella manual de pedres, llevant les més grans. S’ha procedit al canvi de la porta del magatzem que estava en mal estat i s’ha repintat la porta i la rampa de la cuina; la porta del butà i l’interior de la cambra d’alimentació; s’han realitzat repassos de llum, llanterneria i fusteria segons les necessitats de cada centre. En l’Escola Infantil Municipal Joaquina Gavilà s’ha procedit a la instal·lació de reg automàtic, neteja de jardins, patis, exteriors, manteniment de jardineria, i tala d’arbres. Com a mesures anti-covid, també s’ha realitzat el tractament amb productes de desinfecció en l’institut (patis i al voltant).

Així mateix, com ha concretat Francesc Giner, Regidor d’Urbanisme i Conseller Delegat de SINMA, des del passat mes d’agost es va iniciar la preparació de la volta a l’escola i per a això, la secció de Via Pública de l’empresa municipal SINMA, composta pel personal de la brigada d’obres i serveis, van realitzar neteja en sec amb bufadora i van agranar els patis dels centres escolars del Sanchis Guarner, les Marjals i l’Escoleta Infantil “Joaquina Gavilà”. Van col·locar cons, tancaments i cadenes de separació per a organitzar l’entrada, eixida i el temps de pati de tot l’alumnat amb les condicions de seguretat que demanen en els protocols establits pel Ministeri i les Conselleries de Sanitat i Educació per a fer front al COVID-19. Segons han explicat Francesc Giner, aquestes tasques s’han sumat a les que continuen formant part del Pla de treball i neteja que ja venia realitzant-se periòdicament i que, ara, amb l’inici del curs, s’ha intensificat i continuarà amb la neteja dels parcs infantils a partir d’avui, dia 7 de setembre. A més, s’intensificarà en els llocs especialment transitats, perímetre d’entrada de centres escolars, supermercats, zones de contenidors, centre de salut, farmàcies i altres entorns.

També s’estan duent a terme tasques de repintat de senyalització horitzontal (que actualment està fent-se) en els itineraris als centres escolars, creant una via segura fins als col·legis: repintat de passos de vianants, stops en encreuament, limitacions de velocitat en carrer a 30km/h i a 20km/h; al voltant de parcs i col·legis… Uns treballs que continuaran durant tot el mes de setembre, fins a completar totes les zones.

Des de l’Ajuntament d’Ondara es prega un ús prudent dels espais públics, i que se seguisquen totes les recomanacions higienicosanitàries, atès que “el virus continua estant present i no podem confiar-nos”. Es recomana als usuaris el llavat de mans abans i després d’anar als parcs, o portar una solució hidroalcohòlica; ús de màscara; mantenir la distància recomanada i evitar el contacte físic.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.