IBERDROLA POSA EN MARXA TRES PUNTS DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS A ONDARA

Els usuaris d’aquesta infraestructura recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació neta

Disponibles les 24 hores del dia, permetran la càrrega de fins a sis automòbils de forma simultània

Tota l’energia que consumisca l’Ajuntament d’Ondara a partir d’octubre en l’enllumenat públic i en els edificis municipals serà d’origen renovable

Ondara, 02.09.20. Iberdrola ha posat en marxa tres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Ondara, un ubicat en l’Avinguda d’Alacant i altres dos al costat del centre comercial Portal de la Marina, que estaran disponibles durant les 24 hores del dia. Les noves infraestructures estan compostes per carregadors ràpids de 50 quilovats (kW) i permetran la càrrega de fins a sis vehicles de forma simultània.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, acompanyat pels Regidors d’Urbanisme i Mobilitat, Francesc Giner, i de Medi Ambient, Pere Picornell, així com pel delegat Comercial d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Joaquín Longares, pel delegat Institucional, Ibán Molina, i pel director de l’àrea comercial sud d’Iberdrola, Juan Carlos Brotons, han comprovat el funcionament de la instal·lació durant la visita de presentació organitzada aquest matí.

El projecte forma part de l’acord arribat entre la companyia i l’Ajuntament d’Ondara per a unir esforços en la lluita contra el canvi climàtic i fomentar la sostenibilitat. Per al desenvolupament d’aquesta iniciativa, Ondara ha cedit el sòl on s’han ubicat els carregadors, mentre que Iberdrola ha aportat els equips i la instal·lació, que gestionarà durant deu anys.

Els usuaris d’aquesta infraestructura d’Iberdrola recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació neta. Cal indicar al respecte que, a més, a partir d’octubre, tota l’energia que consumisca l’Ajuntament d’Ondara per a l’enllumenat públic i per a tots els edificis municipals també serà d’origen renovable, amb certificat de garantia d’origen (GdOs).

Els punts de recàrrega que s’han posat en marxa estan localitzats en l’App de Recarrega Pública Iberdrola, l’única a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els d’Iberdrola, com els d’altres operadors. Des de l’App, es geolocalitza el carregador, es comprova la seua operativitat en temps real i, en aquest cas, es pot reservar i pagar des del mòbil.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.