PER UNA TORNADA AL COLE SEGURA A ONDARA

Ondara, 02.09.20. Amb la intenció que la tornada al col·legi a Ondara siga el més segura possible, s’està treballant per a garantir i implementar totes les mesures de seguretat necessàries en aquest atípic inici del curs escolar, tal com ha informat la Regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa. La responsable d’Educació considera que “garantir la presencialitat és garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els xiquets i xiquetes, al mateix temps que permetre que l’escola puga complir la seua important labor de socialització”. Tenint sempre en compte que “el risc zero no existeix”, a Ondara s’han pres una sèrie de mesures perquè es puga acudir als centre educatius amb garanties. Per a això, es porta treballant des de fa temps, a fi d’implementar les instruccions de la Conselleria d’Educació per a l’inici del curs. Mar Chesa ha avançat que s’ha concretat un protocol en cas de positiu per coronavirus, i que seran les autoritats sanitàries les que indiquen com actuar en cada cas, realitzant el rastreig i aplicant confinaments en cas necessari.

Entre les principals novetats per a aquest inici de curs, Mar Chesa ha indicat que tot l’alumnat major de 6 anys haurà de portar màscara (també en classe), i que l’inici del curs es realitzarà de forma esglaonada a partir del 7 de setembre, per la qual cosa, no tots els cursos començaran el mateix dia. Respecte d’això, ha avançat que des dels centres educatius s’informarà en breu a les famílies sobre quin dia comencen cadascun dels cursos.

La rapidesa amb què la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana va concretar les instruccions als centres educatius, a principis del mes de juliol (i el poc que han variat aquestes instruccions), ha permès que es puga realitzar un retorn al col·legi amb les mesures necessàries i totes les previsions a temps, segons ha assegurat la Regidora d’Educació.

En el cas del CEIP Sanchis Guarner, que engloba el centre d’infantil Marjals i el de primària Sanchis Guarner, Mar Chesa ha detallat, entre les mesures adoptades, que totes les aules tenen una ràtio garantida de menys de 20 alumnes; que fins a 4t de primària es formaran grups de convivència estable (que no es mesclaran entre ells); i que des de Conselleria s’ha incrementat el professorat amb més tutors, sense perdre de vista les especialitats, per a garantir les ràtios i l’atenció a totes les matèries. D’altra banda, en el cas del pati, s’està fraccionant per a evitar que es mesclen els grups de convivència estable (unes actuacions realitzades per l’Ajuntament); a més, hi haurà normes d’entrada i eixida amb horaris diferenciats per grups. També, en haver-se augmentat les tutories, s’han habilitat noves aules.

En el cas de l’Escoleta Infantil Joaquina Gavilà, s’ha ampliat la zona de pati i s’ha diferenciat per zones; també es realitzarà una entrada de forma esglaonada, i hi haurà grups de convivència estable (no es mesclarà a l’alumnat que es quede al menjador, amb el que no es quede).

Quant a l’IES Xebic, es treballa per a garantir la màxima presencialitat possible. Principalment, i a falta de confirmació definitiva, la intenció és que 1r i 2n ESO, així com 2n Batxillerat, acudisquen tots els dies a classe, i la resta de cursos (3r i 4t ESO, 1r Batxillerat) acudirien en dies alterns, si bé falta que aquest fet es confirme en breu pel propi centre educatiu, a què assistix alumnat no sols d’Ondara sinó també d’altres poblacions pròximes. Una de les instruccions que s’han donat, és que siga el professorat el que es canvie d’aula, i no siga l’alumnat el que es moga en cada matèria.

Des de la Regidoria d’Educació d’Ondara es demana a les famílies paciència i tranquil·litat, recalcant que s’està treballant per a poder iniciar el curs de la manera més segura possible.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.