L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONTRACTA ELECTRICITAT PROVINENT AL 100% D’ENERGIES RENOVABLES PER A TOTS ELS EDIFICIS PÚBLICS I ENLLUMENAT MUNICIPAL

Ondara, 20.08.20 L’Ajuntament d’Ondara, en la Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana, ha aprovat la tramitació d’un contracte per al subministrament d’energia elèctrica que es realitzarà a través de la Central de Compres de la Diputació Provincial d’Alacant. L’Equip de Govern d’Ondara ha pres la decisió de triar que el subministrament elèctric municipal tinga una garantia d’origen 100% renovable.

A partir de l’entrada en vigor del nou contracte, l’1 d’octubre de 2020, l’electricitat de l’enllumenat públic i de tots els edificis municipals d’Ondara provindrà d’energia 100 % renovable i cogeneració d’alta eficiència, tal com han recalcat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Manteniment Públic i Serveis, Pere Picornell. La garantia d’origen 100% renovable està controlada de forma externa per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). D’aquesta manera, Ondara ha optat per continuar apostant per les energies renovables en els edificis públics (el contracte de les dues últimes anualitats també provenia d’energia renovable).

En la Junta de Govern local d’aquest dilluns 17 d’agost es va aprovar la “Memòria tècnica del subministrament d’energia elèctrica de l’Ajuntament d’Ondara” de data 20 de juny de 2020, per a l’adhesió específica a l’Acord Marc de subministrament d’energia, amb garantia d’origen 100 per 100 renovable, per a Entitats i Organismes adherits a la Central de Contractació de l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant, redactada per l’Agència Provincial de l’Energia d’Alacant, així com l’adjudicació al proveïdor IBERDROLA CLIENTES S.A.U. d’un contracte de subministrament elèctric de mercat lliure, amb un import plurianual (2020-2022) total de 211.895,56 euros (IVA inclòs), i un termini de duració fins al 30 de setembre de 2022.

L’energia provinent de renovables es distribuirà a través de 42 punts de subministrament per tot el terme municipal, per a tot l’enllumenat públic i edificis municipals d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.