L’AJUNTAMENT D’ONDARA PRESENTA A LA DIPUTACIÓ D’ALACANT LA MEMÒRIA PER A LA FUTURA CONSTRUCCIÓ DE LA CASA DE LA MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES

En el ple ordinari de juliol tots els partits polítics amb representació al consistori municipal presenten una moció conjunta sobre l’inici del pròxim curs escolar amb l’aplicació de tots els protocols necessaris per a la neteja i desinfecció dels centres educatius d’infantil i primària i una sèrie d’actuacions relacionades en matèria de salut ja que la figura d’un infermer o infermera és de competència autonòmica.

Ondara, 31-07-2020. Ahir es va celebrar el ple ordinari de juliol, primer ple presencial des que es va decretar l’Estat d’Alarma per la COVID-19, amb una sèrie d’acords. En primer lloc, tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament d’Ondara van votar a favor de presentar a la Diputació d’Alacant una memòria sobre el projecte de construcció de la Casa de la Música i Arts Escèniques. Es tracta d’un edifici amb una superfície de 537m2 i amb 447 m2 d’ús útil que estarà ubicat a una parcel.la dotacional d’ús cultural al Pla Parcial de Tossals. El cost del projecte i de les obres d’aquest edifici, que seria de dos plantes, correrà a càrrec de la Diputació d’Alacant dins del Pla Planifica. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va afirmar que s’està plantejant una ampliació futura perquè hi ha espai suficient perquè es puga fer. «Aquest edifici és necessari ja que l’Aulari de Música s’ha quedat xicotet i, a més de donar cabuda a l’Escola de Música Gonzalo Ortolá, també pot ser el lloc idoni perquè puguen utilitzar-lo la Colla de Dolçaines i Tabals, els cors, la batukada, etc…» va dir Ramiro. També va aclarir que, quan siga el moment de fer el projecte, la intenció és preguntar els col.lectius afectats per a poder recollir totes les idees i aconseguir un projecte més interessant i atractiu. Per la seua banda, Álex Hernández, portaveu del PP, va justificar el seu vot a favor sobre el fet que aquest edifici és una necessitat i suposa un avanç per al poble d’Ondara. Va demanar que també es tinga en compte els veïns de Tossals perquè puguen aportar idees i estar informats i informades. Joan Costa, portaveu de Ciutadans, també va votar a favor del projecte perquè pot ser un edifici obert a tota la gent que està relacionada en el món de la música i la cultura.
D’altra banda, tots els grups polítics amb representació al consistori municipal van presentar una moció conjunta relacionada amb la figura d’un infermer o infermera als centres educatius d’infantil i primària d’Ondara i amb l’inici del pròxim curs escolar. La figura d’un infermer o infermera a aquestos centres és una proposta del PP d’Ondara que entenia que era necessària la seua contractació per a garantir la seguretat dels i de les alumnes amb malalties cròniques i per a altres casos. Finalment la moció conjunta estableix que la dotació d’un infermer o infermera als centres escolars és competència de la Conselleria d’Educació i de la Conselleria de Sanitat, mentre que la responsabilitat sanitària recau en el centre de salut de referència. Tot i així, es proposen una sèrie d’accions per a garantir la seguretat de totes i tots els alumnes; en concret es proposa aplicar tots els protocols necessaris que vinguen marcats per les autoritats competents en matèria de neteja i desinfecció dels centres educatius d’infantil i primària, la promoció d’un curs de primers auxilis per als treballadors i treballadores municipals que exerceixen les seues funcions als centres educatius d’infantil i primària d’Ondara, obrir un diàleg continu amb la comunitat educativa per a buscar col.laboracions formatives i en les activitats complementàries per a les i els alumnes amb necessitats per malalties cròniques, oferir a la comunitat educativa una mediació amb el centre de salut d’Ondara quan no hi haja una col.laboració estreta amb el centre educatiu per a l’aplicació dels protocols establits per Sanitat i Educació, facultar a la Regidoria d’Educació per a la programació de formació sanitària en prevenció de salut i hàbits saludables en els centres educatius i informar al Consell Escolar Municipals dels acords aprovats en la moció. Álex Hernández, portaveu del PP, va donar les gràcies per haver arribat a un acord entre totes les formacions polítiques i va afegir que «malgrat que ens haguera agradat un pla més ambiciós, estem contents». Per la seua part, Joan Costa, de Ciutadans, també va voler agrair l’esforç «de totes i tots» per arribar a aquest acord».
En el ple també es van aprovar per unanimitat altres punts, com ara iniciar la modificació de l’ordenança municipal reguladora de la venda no sedentària a Ondara perquè establisca, entre altres coses, la necessitat que les venedores i venedors no siguen eventuals i que cada lloc tinga les mateixes mesures. Aquesta modificació es presentarà al públic perquè les veïnes i veïns d’Ondara puguen aportar idees abans de la seua aprovació inicial i definitva. També es va aprovar per unanimitat la modificació dels estatuts referents a la Comunitat d’Usuaris de la Depuradora de Dénia, on està Ondara. L’objectiu és actualitzar eixos estatuts per a aconseguir estar més aprop de les noves normatives mediambientals, com ara una millor reutilització de l’aigua. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, també va explicar que s’ha fet una modificació de crèdits per a fer front a una despesa de poc més de 8.000 euros en relació a les obres del CEIP Sanchis Guarner, una despesa originada per una desviació en el pressupost final després que s’haja fet la liquidació. Ramiro va dir que s’han agafat diners de la partida de festes per a pagar eixe deute pendent.
José Ramiro va voler informar que les obres que està realitzant Foment per a donar una solució a la incorporació a la N-332 direcció sud han patit xicotets canvis ja que havien entrat a una propietat privada sense permís.
En precs i preguntes, Álex Hernández, portaveu del PP, va preguntar per què a una rodona que està situada al terme municipal d’Ondara apareix el nom de Beniarbeig. José Ramiro va contestar que havia sigut una petició de l’anterior alcalde d’aquesta localitat, del PP, i «vam accedir a la mateixa». Per la seua banda, Jaume Femenia, regidor del PP, va preguntar sobre les obres a l’Avinguda Adolfo Suárez. En concret va comentar que alguns usuaris s’havien queixat que els guals estan massa alts i que no hi ha prou llum. José Ramiro va dir que «confie en els tècnics municipals sobre les mesures adequades dels guals i,en relació a l’enllumenat, ho revisarem perquè tot es complisca com cal». Ja per últim Joan Costa, de Ciutadans, va preguntar sobre el cost del mural que s’ha realitzat al llit del Riu Alberca, una «obra que està aconseguint que es parle bé d’Ondara». José Ramiro va dir que el cost que ha tingut ha sigut el material que ha utilitzat l’autor de l’obra que, en aquest cas, ha sigut l’artista de La Xara Tardor.

Publicado en Actualitat, Política.