FESTIVITAT DE LA SOLEDAT D’ONDARA 2020: UNA FESTA SENSE FESTA

Ondara, 14.07.20. Ahir dilluns 13 de juliol va ser a Ondara la festivitat de la Mare de Déu de la Soledat, festivitat que va comptar amb la tradicional Missa en honor a la Patrona d’Ondara a la Parròquia de Santa Anna. Un únic acte d’un programa festiu que enguany no se celebra pel Covid-19. Ahir, no obstant això, membres de la corporació municipal d’Ondara, encapçalats per l’Alcalde, José Ramiro, van participar en aquesta tradicional Missa patronal.

Ahir va ser un dia festiu local, enguany sense festa, en un estiu atípic en què totes les festes d’Ondara previstes per als mesos de juny i juliol de 2020 (Festes del Crist a juny, Festes Patronals de la Soledat, del 10 al 13 de juliol, i Festes Populars de Sant Jaume, del 17 al 25 de juliol) es van suspendre a l’abril, davant la crisi sanitària derivada del coronavirus, així com per les restriccions relatives a la coordinació d’actes festius en els pròxims mesos. I és que per a l’Ajuntament d’Ondara, «la seguretat i la salut de les persones és una prioritat absoluta», tal com va indicar el Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis.

Quant a les Festes de la Soledat, els festejos patronals passaran a realitzar-se en l’edició de 2021; és a dir, no hi haurà un ajornament de dates per a enguany (se suspèn definitivament la Soledat de 2020). La Comissió Soledat 2020, serà la mateixa comissió l’encarregada d’organitzar els festejos de 2021, podent destinar a la pròxima edició de les festes la partida econòmica que han anat obtenint des de fa mesos. A més, la principal novetat per a la pròxima edició, és que a partir del 2021 correrà un any l’edat dels participants en les corts d’honor major i infantil (perquè puguen ser els mateixos d’enguany que no han tingut festa). Així, els membres de la cort major, dames i damos, seran els joves que complisquen 19 anys (en compte de 18 com fins ara); mentre que els integrants de la cort infantil seran xiquets i xiquetes que complisquen 7 anys (en compte de 6). Aquesta mesura es durà a terme d’ara endavant en tots els festejos patronals d’Ondara; no sols en els de 2021.

També les Festes Populars de Sant Jaume 2020, previstes des d’aquest divendres 17 de juliol al dissabte 25 de juliol, queden definitivament suspeses, i celebraran la seua pròxima edició en juliol de 2021. Cal recordar al respecte que els portaveus de tots els grups polítics amb representació municipal (PSPV, PP, Compromís i Ciutadans) van acordar en el mes de maig corroborar la proposta presentada per la Regidoria de Festes, que va traslladar la voluntat manifestada pels quintos i quintes d’enguany, de que la quintada de 2021 estiga integrada pels i les joves que compliran 19 anys, i quedar-se així per a anys venidors. D’aquesta manera, la proposta compta amb el vistiplau municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.