Nota premsa Macma: La MACMA difon el mapa cultural de la Marina Alta en una campanya d’assessorament tècnic als municipis

**Nota premsa Macma**

La MACMA difon el mapa cultural de la Marina Alta en una campanya d’assessorament tècnic als municipis

Fa vora dos anys, en vespres de la IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits: La vista, el nostre paisatge, la MACMA presentà el mapa cultural i patrimonial de la Marina Alta: una síntesi visual de la comarca que, per un costat, presentava el mapa actual de comunicacions i, per l’altra banda, resumia a través d’icones i capes el patrimoni conjunt de la Marina Alta. Un projecte consensuat entre tots els municipis i departaments de Turisme de la comarca que suposà la materialització d’un recurs cartogràfic propi i que compta amb una potencialitat didàctica que ha estat explorada tant als centres docents com als pobles de la comarca en successives presentacions d’aquesta iniciativa de conscienciació del territori.

El mapa s’ha reeditat enguany en format bloc i amb un total de més de 25.000 unitats per tal d’oferir un format més versàtil i pràctic sobretot pel que fa a l’ús i difusió d’un material que just aquesta setmana ha començat a repartir-se als ajuntaments de la comarca –fotos del repartiment d’exemplars als ajuntaments de Pego, la vall d’Alcalà i la vall d’Ebo– dins una campanya d’assessorament tècnic als municipis a càrrec de la tècnica de Patrimoni de la MACMA, Núria Gómez Bolufer. I és que des de la Mancomunitat s’ha aprofitat el repartiment dels mapes per visitar els ajuntaments de la comarca i informar-los i assessorar-los sobre els serveis i el pla de treball actual de la Mancomunitat, el qual inclou intervencions com el dossier Fet a mà, Fet a la Marina: un projecte de fira artesana i mercat de la terra comarcal que es presentarà properament i que sintetitza els valors de desenvolupament del territori que s’han explorat en les cinc edicions de la fira comarcal.

Cal esmentar que el mapa es distribuirà completament durant els següents dies de juliol per tots els pobles de la comarca tot coincidint amb l’inici de la campanya turística estival marcada per l’empremta i restriccions de la COVID-19. Un marc complex davant del qual la MACMA ha apostat, tal com marquen els estatuts de l’organisme, pel turisme cultural i sostenible per mitjà d’eines de gran abast simbòlic com el mapa patrimonial.

**Nota premsa Macma**

Publicado en Actualitat, Associacions.