EL TALLER D’OCUPACIÓ “SEGÀRIA, UN PARC PER A TOTES I TOTS” MILLORA I CONSERVA EL PARC PÚBLIC SEGÀRIA D’ONDARA

Ondara, 07.07.20. Ahir 6 de juliol es va reprendre la formació presencial del Taller d’Ocupació denominat “Segària: Un parc per a totes i tots”, que està duent a terme l’Ajuntament d’Ondara des del passat 30 de desembre de 2019, amb la duració de 12 mesos. Des que es va decretar el 14 de març l’estat d’alarma pel COVID-19 es va haver de suspendre la formació d’aquest taller, que es va reprendre de forma no presencial a partir del 27 d’abril. Finalment, ahir 6 de juliol es va poder tornar a la normalitat duent a terme la formació de forma presencial, seguint totes les mesures de seguretat necessàries.

El taller, que s’executa amb la subvenció de 232.054,80 euros concedida pel Labora – Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball), té a un total de 10 alumnes contractats, així com a dos formadors, Vicent Escudero (director del taller) i Miguel Ángel Garcia (professor). Es tracta d’un programa mixt d’ocupació i formació al municipi d’Ondara, que des de finals de l’any passat combina la formació a les aules (a la Casa de Cultura) amb el treball en el parc públic Segària. Amb aquest taller, els alumnes cobren un salari al mateix temps que tenen formació de dos certificats de professionalitat: Nivell 1 (Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes) i Nivell 2 (Repoblacions forestals i tractaments silvícoles).

El Taller d’Ocupació “Segària: Un parc per a totes i tots” té com a alumnat a 10 persones d’entre 25 i 65 que no tenien experiència prèvia en matèria de restauració forestal i que, gràcies a aquesta formació mixta, aprenen aquest ofici i es podran reincorporar posteriorment al mercat laboral. En aquest taller s’està realitzant l’activitat necessària per a aconseguir que Segària siga un parc públic per al gaudi de totes i tots; així, s’està millorant l’espai, el seu valor paisatgístic i funcional, i s’estan realitzant també tractaments contra la plaga de la processionària i millorant les zones de picnic i la zona recreativa. A més, gràcies al treball realitzat pels participants en el taller en Segària, es permet una millor prevenció d’incendis forestals, com ha recalcat el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, el qual ha destacat la gran labor que estan duent a terme en restauració forestal tots els participants en aquest programa formatiu.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.