ONDARA ESTRENA LA PLAÇA DE BOUS COM “LA JOIA DE LA CULTURA” AMB LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE SOBRE HISTÒRIA LOCAL, OBRA DE ROBERT MIRALLES I SERGI MALLOL

Ondara, 06.07.20. Divendres passat 3 de juliol, es va estrenar la Plaça de Bous d’Ondara com a seu dels esdeveniments culturals d’aquest estiu post-confinament. “La Joia de la Cultura” compta amb una completa programació, elaborada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, el primer acte de la qual va ser la presentació literària de la primera part del llibre d’història local «Ondara segle XX. Part 1»; presentació que va anar a càrrec dels autors de l’obra, Robert Miralles (autor d’aquesta primera part) i Sergi Mallol (responsable de la segona part de l’obra, que es presentarà més endavant); així com també va comptar amb la intervenció de l’il·lustrador del volum, l’artista local Toni Ortolà, i amb la introducció a càrrec de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. El llibre ha sigut editat per l’Ajuntament d’Ondara.

Prop de 400 persones van assistir com a públic a aquesta presentació, que va actuar a manera d’inauguració d’aquest espai segur per a gaudir de la cultura aquest estiu; un acte en què es van seguir totes les mesures de seguretat i distanciament necessàries, seguint el protocol establit pel departament de cultura.

En l’obra «Ondara segle XX. Part 1», el professor i documentalista, Robert Miralles, reivindica la necessitat de preservar la memòria històrica, a través d’un llibre molt treballat, amb molts detalls del que vam ser i vam fer el segle passat. Un volum molt ben documentat que, en aquesta primera part, recull els capítols de població, economia, urbanisme i política; i que es complementa a més, amb xicotetes històries personals de veïnes i veïns del poble. Cal recordar que «Ondara segle XX. Part 1» està ja disponible per a la seua adquisició a la Casa de Cultura d’Ondara, al preu de 12 euros.

La presentació va comptar amb la participació de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, el qual va agrair a tots i totes la seua assistència i va aprofitar per a recordar que la presentació d’aquesta obra estava programada per al passat 23 d’abril, dia del llibre; i que malauradament no es va poder realitzar per la COVID-19. Va qualificar el treball com “molt interessant i complet, on es plasma gran part de la nostra història com a poble”. En aquesta edició, va indicar, des de l’Ajuntament s’ha valorat fer una tirada de 500 exemplars. A més, l’Ajuntament d’Ondara també recolzarà i editarà la segona part de l’obra “Ondara segle XX”. L’Alcalde va agrair a Robert Miralles i a Sergi Mallol tot el treball de recerca, documentació i redacció, amb gran quantitat de detalls històrics, “per a saber i recordar d’on venim, i per a decidir on volem anar”.

Publicado en Actualitat, Cultura.