ONDARA TINDRÀ UN CONSELL LOCAL D’INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

En el Ple Ordinari de Juny s’informa sobre l’inici d’algunes obres relacionades amb el Pla de Reactivació Econòmica Local i també sobre l’inici d’altres actuacions, com ara donar una solució a l’accés a la N-332 per a descongestionar la rotonda aèria.

Ondara, 26 de juny de 2020. Ahir es va celebrar el Ple Ordinari del mes de Juny amb l’aprovació per unanimitat de 6 punts que tenen a vore amb l’actualitat d’Ondara. Un d’ells és l’aprovació provisional del Reglament del Consell Local d’Infància i Adolescència que permetrà l’existència d’un espai perquè les i els joves puguen compartir experiències i situacions que els afecten. El següent pas serà publicar el reglament i, si no hi ha al.legacions, s’aprovarà definitivament.

Altres punts que es van aprovar per unanimitat són: la petició de l’assumpció d’un Jutjat de Pau ja que Ondara supera els 7.000 habitants, demanar un pla forestal perquè és necessari tindre’l si es vol accedir a subvencions i ajudes públiques, formar part d’un conveni de la Conselleria d’Habitatge per a col.laborar conjuntament durant 4 anys en matèria relacionada amb l’habitatge a Ondara, la ratificació de la petició de les ajudes a la vigilància forestal a la Serra de Segària i una modificació puntual de crèdits. En aquest sentit, Raquel López, Regidora d’Hisenda, va explicar que es tractava d’una partida de 12.750 euros de la Regidoria de Festes Populars que aniran destinats a la compra de material relacionat amb la COVID-19.

D’altra banda, durant el Ple l’Equip de Govern va voler aprofitar l’ocasió per a informar sobre diferents actuacions. Per exemple, Pere Picornell, Regidor de Parcs i Jardins, va explicar que durant el mes de juny s’han reparat 3 camins de terra de titularitat municipal amb un cost de 2.450 euros i que ben prompte ja estaran els formats per a començar a donar el servei del banc de terres perquè la gent s’apunte.

Mar Chesa, Regidora d’Esports, va comunicar que, degut al nou decret, no es poden desenvolupar esports de contacte i, per tant, el Quàdruple Torneig Nits d’Estiu no es farà al Poliesportiu Municipal.

Raquel López, Regidora d’Hisenda, va informar que ja s’han entregat els 2.650 packs sanitaris; un 95% es van entregar a les cases i un 5% al Prado. També va dir que durant els dimecres de mercat al Prado la gent que encara no el tinga el podrà arreplegar alli. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va voler agrair el treball de l’equip de consergeria, voluntaris i de Raquel López en relació a aquest tema.

Miguel Gomis, Regidor de Manteniment d’Infraestructures,va dir que ja s’han iniciat les obres de reforma dels sanitaris de l’Escoleta Joaquina Gavilà, el manteniment del sostre del pati de cavalls de la Plaça de Bous, la col.locació d’uns nous focus al camp de futbol i l’inici de la desinfecció dels aires condicionats de l’Ajuntament, acutacions totes elles incloses en el Pla de Reactivació Econòmica Local per a front a les conseqüències econòmiques de la COVID-19.

Per la seua banda, José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que s’ha realitzat una nova senyalística entre l’antiga N-332 a l’altura de la gasolinera i l’Avinguda Adolfo Suárez amb la finalitat que les bicicletes puguen accedir al poble per eixe tram. També va explicar que també s’han iniciat les actuacions per a crear una via segura entre Ondara i Beniarbeig per a vianants i bicicletes.

Ramiro també va confirmar que s’han iniciat les obres, per part del Ministeri de Foment, per a donar una solució a l’accés a la N-332 per a anar cap al sud i descongestionar la rotonda aèria. Segons Foment, les obres podrien acabar-se d’ací a un mes o mes i mig i que demanaran l’ús d’una zona verda prop del Centre Comercial per a fer els vials.

Dins del Pla de Reactivació Econòmica Local, José Ramiro va dir que estan esperant les targetes numerades que seran els bons circulars que rebran les persones afectades per la devolució d’una part del cursos de cultura o de les escoles esportives. Aquestes targetes s’utilitzaran en els comerços d’Ondara. També va confirmar que la pròxima setmana eixirà la campanya de promoció del comerç local post COVID-19 amb el lema «Activar el Modo ONdara» per a destacar la qualitat en tots els sentits del comerç d’Ondara. Ramiro va informar que a partir del pròxim dimecres el mercat disposarà de totes les parades habituals i que continuarà a la zona del Prado.

Per últim José Ramiro va explicar que, una vegada finalitzat l’Estat d’Alarma, s’acaba la forma de gestionar l’ampliació de terrasses dels bars. Durant els mesos de juliol i agost hi haurà una fase d’adaptació a la normalitat que significa que podran fer peticions d’ampliació de terrasses els qui van tindre eixa autorització durant la fase de desescalada. També es va aprovar que, a l’hora d’aplicar la taxa, només es cobren els 6 últims mesos de l’any i podran demanar una bonificació del 50%.

Després dels informes Álex Hernández, Portaveu del PP, va llegir una moció d’urgència per a poder tractar en el ple la necessitat de contractar un infermer o una infermera per a les escoles tenint en compte que la situació sanitària obliga a tindre una major prevenció, sobretot en els casos dels alumnes amb patologies que necessiten una atenció diària. Finalment la moció d’urgència no es va tractar perquè es va decidir que es presentaria per registre d’entrada per al Ple de Juliol i, així, disposar de temps per a treballar sobre aquest tema.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.