IX AVANT EL CONVENI PER A TINDRE UNA GRAN ZONA ESCOLAR UNIFICADA AL COSTAT DEL SANCHIS GUARNER SENSE EL SUPORT DE PP I CIUTADANS

1

Ondara, 29.05.20. El ple de l’Ajuntament d’Ondara, reunit ahir de forma telemàtica amb motiu de l’estat d’alarma, va aprovar amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans, el conveni per a poder obtenir en un futur els terrenys annexos al col·legi de primària Sanchis Guarner, amb l’objectiu final de construir allí el col·legi d’infantil, i tindre així escoleta, infantil i primària en una mateixa gran àrea escolar. Si bé des del PP i des de Ciutadans es van mostrar favorables al projecte i van exposar que més avant el seu vot podria ser favorable, ambdós grups van expressar matisacions per a no votar ahir el projecte a favor.

2

Com va explicar l’Alcalde, José Ramiro, l’Equip de Govern d’Ondara té previst procedir a la concentració de les dotacions escolars municipals (infantil i primària) en una mateixa zona, de manera que s’acabe amb l’actual dispersió que crea problemes de mobilitat, seguretat viària i coordinació a les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar. Es considera que la zona adequada per a concentrar aquestes dotacions és Alfatares, on ja es troben l’escoleta d’infantil i l’edifici del CEIP Sanchis Guarner (primària). Això suposaria que l’actual edifici de Marjals s’unificara al costat del Sanchis Guarner i evitar així que continue dividit com fins ara, amb tots els inconvenients que això comporta. Per a fer açò possible fa falta que, d’una banda, es procedisca a modificar el PGOU de 1989 per a fer viable aquesta unificació o concentració de sòl dotacional amb finalitat docent o educativa. Però, d’altra banda, perquè aquest projecte puga fer-se realitat, és necessari que la indústria existent en l’actualitat, Vibroaspre (adscrita a la fabricació de blocs de formigó) i ubicada al costat de la zona d’ampliació del CEIP Sanchis Guarner, es trasllade (és una exigència de la Conselleria d’Educació que una dotació docent no pot estar ubicada al costat d’una indústria d’eixes característiques). Amb aquesta finalitat es van obrir negociacions amb els propietaris de Vibroaspre perquè l’empresa es traslladara a un altre lloc de forma voluntària, i al mateix temps, l’Ajuntament d’Ondara poguera adquirir els corresponents terrenys. Una vegada aprovada la modificació, es procediria a la urbanització de la zona i a la construcció del nou centre a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. La primera fase del projecte ha començat amb el pas pel ple, del Conveni amb l’empresa Vibroaspre S.L., que té com a objecte instrumentar la cooperació entre l’Ajuntament d’Ondara i la mercantil Vibroaspre S.A, amb vista a la possible adquisició pel consistori de les finques que la mercantil està disposada a transmetre-li, en tant l’Ajuntament du a terme l’activitat necessària per a verificar la viabilitat del projecte que pretén desenvolupar i la necessitat del seu emplaçament en el dit àmbit, consistent en la qualificació, obtenció i gestió d’un àmbit dotacional d’equipament, que comprèn les esmentades finques, i que requereix les corresponents actuacions amb totes les possibles Administracions implicades per al seu informe favorable, autorització o aprovació, si és el cas.

3 4

Des del PP, el seu portaveu, Álex Hernández, va justificar el vot en contra del seu grup perquè consideren que abans de signar el conveni, caldria donar altres passos, com tenir un informe favorable del Consell Escolar demanant aquesta necessitat del nou centre educatiu al costat del Sanchis Guarner; un informe tècnic amb la peritatge de les parcel·les, i un informe favorable d’accessos per l’òrgan competent, perquè consideren que hauria d’estar estudiat el problema del trànsit. Va indicar que des del PP estan d’acord amb el projecte, i que el seu “no” es podria transformar en un “si” quan estiguen tots els informes. També va justificar que és important saber el preu que costarà comprar eixa empresa, i que no apareix en el conveni.

pp en contra

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Joan Costa, va assegurar que estaran a favor de “totes les decisions que siguen bones per al poble”, i que aquesta idea, ben desenvolupada, «és interessant». No obstant això, consideren que l’equip de govern “hauria de tenir les coses més estudiades i ser més realistes, perquè hi ha convenis a estudiar com la prolongació de la O-30”. Tampoc saben si, a hores d’ara, faria falta aquest projecte de nova escola a Ondara, quan ja hi ha escola d’infantil, col·legi d’infantil, col·legi de primària i institut. En tot cas, creuen que aquest conveni “hauria d’estar més nugat i més estudiat; caldria especificar més els costs, els terrenys a adquirir…”.

ciutadans abstencio

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va matisar que el que es portava al ple era un “projecte inicial; que suposa un primer pas per a un projecte important per al poble com és la unificació dels centres escolars i”, que sorprèn que una “cosa important per al poble, que no comporta cost, i que el que fem és donar un primer pas per a saber si volem el centre educatiu allí”, no compte amb el suport de l’oposició. Va exposar que “el que vol l’Equip de Govern amb aquest conveni és que l’empresa, en tres anys vista, no venga els terrenys i done l’oportunitat a l’Ajuntament a gestionar-ho tot” per a poder construir allí el centre. José Ramiro va recalcar que “és un conveni per a arrancar el projecte, que només parla de que hi ha una intenció per part de l’Ajuntament per a dur-ho a terme, però va retraure que “està clar que és un projecte només de l’Equip de Govern, pel vot de l’oposició”.

equip govern

Publicado en Actualitat, Política.