LA JUNTA DE PORTAVEUS D’ONDARA CORROBORA QUE DES DE 2021 LA QUINTADA DE SANT JAUME SIGA LA DELS JOVES QUE COMPLISQUEN 19 ANYS

Ondara, 26.05.20. El Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, Miguel Gomis, ha anunciat que en la Junta de Portaveus celebrada ahir a l’Ajuntament d’Ondara, es va abordar, com ja es va anunciar al seu dia després de la suspensió de les Festes Populars de Sant Jaume de 2020, el tema de la composició de la Quintada a partir de l’any que ve 2021.

Els portaveus de tots els grups polítics amb representació municipal (PSPV, PP, Compromís i Ciutadans) van acordar corroborar la proposta presentada per la Regidoria de Festes, que va traslladar la voluntat manifestada pels quintos i quintes d’enguany, de que la quintada de 2021 estiga integrada pels i les joves que compliran 19 anys, i quedar-se així per a anys venidors. D’aquesta manera, la proposta compta ja amb el vistiplau municipal.

Segons va detallar Miguel Gomis, en la reunió celebrada amb els representants de la Quintada 2020 per a abordar aquest assumpte, aquests van exposar, en l’apartat de PROS per a ser els quintos de 2021, que així tindrien el paper que els correspon com a protagonistes reals de les festes, al no haver pogut ser quintos enguany per la suspensió dels festejos populars. A més, els prequintos també tindrien el seu any de festa. A partir d’ara, quan arribe Sant Jaume, tots els quintos i quintes tindran 18 i 19 anys; no com fins ara que molts tenien 17 i eren menors d’edat; de manera que no tindran problemes, per exemple, a l’hora d’obrir un compte bancari; al mateix temps que s’evitarien problemes dels participants en les entrades de bous sent menors. També és convenient per a que al “garito” que els cedeix l’Ajuntament, siguen tots majors d’edat. Sense oblidar que quan són quintos en complir els 18 anys, es concentra en un mateix any selectivitat, exàmens de segon de batxillerat i, per a molts, també traure’s el permís de conduir. En l’apartat dels CONTRES no s’ha trobat cap inconvenient a canviar l’edat de la quintada. Motiu pel qual, s’ha acordat que a partir de 2021, la quintada de les Festes de Sant Jaume estiga integrada pels que complisquen 19 anys.

reunio sant jaume (9)

**Foto d’arxiu : reunió amb representants de col.lectius de Sant Jaume***

Publicado en Actualitat, Ajuntament.