ONDARA PLANTEJARÀ A FOMENT LA CREACIÓ D’UN RAMAL PER A ACCEDIR DES DE L’EST (DÉNIA) CAP AL SUD (DIRECCIÓ ALACANT) DESPRÉS DE L’ELIMINACIÓ DE L’ACCÉS DES DE LA CV725 A LA N332 PER LA RETIRADA DEL PEATGE

reunio foment acces n332 (1) reunio foment acces n332 (11)

Ondara, 26.05.20. Ahir, representants de l’Ajuntament d’Ondara (l’Alcalde, José Ramiro; el Regidor de Serveis, Pere Picornell, el de Manteniment d’Infraestructures, Miguel Gomis, i el d’Urbanisme, Francesc Giner; així com tècnics municipals), van mantindre una reunió de treball amb tècnics de Foment per a abordar diverses qüestions d’interès per al municipi, relacionades amb els accessos i carreteres. Entre elles, es va analitzar el tema de l’impacte que ha tingut la recent eliminació, la setmana passada, de l’accés des de la CV-725 cap al sud (en direcció Alacant, Pedreguer, Gata, Xàbia…), amb la retirada del peatge de l’AP-7.

reunio foment acces n332 (9) reunio foment acces n332 (7)

Respecte d’això, José Ramiro ha detallat que després de la visita al lloc, s’ha plantejat com a possible solució la realització del ramal que falta perquè els vehicles que vinguen des de l’est (Dénia) puguen anar cap al sud (direcció Pedreguer – Alacant). Es tracta d’una solució que és viable tant tècnica com econòmicament, i que consistiria a crear la quarta “fulla” que faltaria en l’encreuament de carreteres que es forma en eixe lloc; de manera que, venint des de Dénia, on anteriorment era l’entrada al peatge, es crearia un ramal cap a la dreta, girant per damunt dels terrenys municipals que estan en la zona posterior del parc comercial (per darrere del Fosters Hollywood), per a incorporar-se a la N-332 en direcció a Alacant.

vista aerea

En aquest sentit, José Ramiro ha avançat la intenció de l’Ajuntament d’Ondara de reunir-se amb les poblacions afectades al respecte (Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia, etc… ) per a fer una petició formal conjunta, i instar a Foment a implementar eixa solució i així, iniciar el procés.

A més, en la reunió, des d’Ondara es va exposar als tècnics de Foment la problemàtica generada la setmana passada pel tancament de l’encreuament cap a Pedreguer des de Dénia, que ha motivat el col·lapse de trànsit en la rotonda elevada del Centre Comercial, que s’ha agreujat amb la redirecció del trànsit dels que vénen des de Dénia cap a Alacant. Des de Foment s’ha confirmat que tot el que afecte el vial de l’antiga autopista – peatge “serà inviable, ja que qualsevol mesura, com nous accessos, eixides o rotondes, suposa una variació o disminució de la capacitat de la via i segons la normativa actual són projectes que directament es deneguen”. La solució viable al col·lapse de la rotonda elevada, segons es va informar, passaria per la realització de possibles modificacions entre la rotonda de la ITV i la del centre comercial, fent una anàlisi de trànsit corresponent i proposant diferents ramals per a accedir al centre comercial, o, directament, per a la incorporació a la N332 i així evitar la pujada a la rotonda, per a aconseguir més fluïdesa en totes les direccions. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’efectuarà una proposta concreta per a presentar-la davant de Foment i avançar en eixa solució “necessària per al poble”, ha assegurat Ramiro, el qual ha avançat que des de l’àrea tècnica ja s’han posat mà a l’obra per a presentar la proposta a demarcació de Carreteres. En la reunió s’ha tractat també en tema de la cessió gratuïta de la caseta del peatge per al municipi d’Ondara, com s’ha fet en altres poblacions; un procediment que s’inicia a petició de l’Ajuntament a Foment una vegada es determine el seu futur ús.

reunio foment acces n332 (4) reunio foment acces n332 (8)

No obstant aquests assumpte, l’Alcalde, José Ramiro, ha indicat que la reunió es va convocar fa setmanes no pel tema de l’accés a la N-332, que ha sorgit ara, sinó per a abordar altres qüestions d’interès per al municipi. Concretament; d’una banda, la problemàtica d’acumulació d’aigua en parcel·les del centre comercial i parcel·les de Foment. Al que s’ha proposat com a solució la canalització de l’aigua que s’acumula, amb una canonada en línia recta per les parcel·les de Foment fins el barranquet del Centre Comercial, evitant així l’acumulació amb l’aigua que també ve de l’altre costat d’autopista. D’altra banda, el tema de la il·luminació de l’entrada del poble per l’Avinguda d’Alacant, que venia connectada a la il·luminació del peatge de l’autopista, i que, l’últim any de concessió, va ser desconnectat per Aumar. Des de Foment s’ha proposat com a solució el canvi de titularitat del contracte amb la companyia subministradora de llum perquè, a partir d’ara, siga l’Ajuntament qui gestiona la connexió de llums de l’entrada del poble, ja que Foment té orde de mantindre les seues instal·lacions elèctriques apagades.

reunio foment acces n332 (12)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.