LA POLICIA LOCAL D’ONDARA NO INTERPOSA CAP DENÚNCIA EN LA NOVENA SETMANA DE l’ESTAT D’ALARMA

Durant la setmana passada s’ha dut a terme una campanya informativa en comerços i terrasses obertes perquè es complisquen les mesures d’higiene i distanciament social

Ondara, 18.05.20. Amb motiu de l’Estat d’Alarma, des de la Policia Local d’Ondara es realitza una intensa labor per a fer complir les mesures de confinament decretades pel Govern. El cap de la Policia Local d’Ondara, Antonio Galiano, ha informat que en la novena setmana de l’Estat d’Alarma, de l’11 al 18 de maig, no s’ha interposat cap denúncia ni sanció per no complir les mesures de confinament. Durant l’última setmana, des de la Policia Local d’Ondara s’ha dut a terme una campanya informativa en comerços i terrasses obertes perquè es complisquen les mesures d’higiene i distanciament social, i a fi d’evitar aglomeracions. La setmana passada es van identificar a un total de 83 persones. Quant als vehicles, cal indicar que des del passat 11 de maig, la Marina Alta està en fase 1, el que permet la lliure circulació de vehicles. El cap de la Policia Local d’Ondara ha recalcat que durant la setmana passada es van intensificar les labors d’informació perquè algunes persones incomplien les franges horàries i situacions permeses en cadascuna.

Antonio Galiano també ha matisat que a Ondara, municipi de menys de 10.000 habitants, a hores d’ara romanen les restriccions per franges horàries, perquè el BOE encara no ha publicat l’anunci realitzat pel Govern aquest passat cap de setmana, al respecte de la supressió de les franges horàries per a realitzar passejos i practicar esport en els municipis de fins a 10.000 habitants (ampliant la mesura que fins ara regia només en els municipis de fins a 5.000). Fins a la seua publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), es mantindran les franges horàries malgrat que Ondara té una població d’uns 7.000 habitants. Per tant, a hores d’ara i fins que es publique en el BOE, a Ondara es mantenen les franges horàries i les restriccions a l’hora de fer esport (ha de ser individual i dins del terme municipal); passejar, i eixir amb menors de 14 anys. El Cap de la Policia Local recordat que pot eixir amb menors tota la unitat familiar al mateix temps, respectant la franja horària (eixint en l’horari de passeig dels menors, màxim a 1 quilòmetre del domicili, i durant 1 hora).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.